Movies

Deze 6 acteurs hadden ooit een andere carrière

Deze 6 acteurs hadden ooit een andere carrière
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Acteur word je niet zomaar. Daar gaat vaak een lange weg aan vooraf. De route van een enkele kinderster geldt daarbij natuurlijk als uitzondering. De meeste mannen en vrouwen die nu groot zijn in Hollywood of Hilversum hadden echter vroeger gewoon een baan zoals ieder ander. Daar zitten een aantal hele logische banen tussen, zoals bijvoorbeeld ober of barista, maar daar zitten ook een aantal hele leuke verrassende banen tussen. Om je een idee te geven van de man of vrouw achter de acteur is dit dan ook een leuke lijst om door te nemen.

1 Gymleraar

Eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet verrassend. Je wordt immers niet zomaar Wolverine. Hugh Jackman was dus ook gymleraar voordat hij acteur werd. Natuurlijk moest hij zich wel aan het strikte regime van zijn eigen Wolverine-workout houden om er uiteindelijk uit te zien zoals hij doet in de films, maar de basis werd al gelegd tussen jongens en meisjes van de hogere klassen van de basisschool. Zo nu en dan keer Jackman nog weleens terug op zijn oude werkplek om te kijken hoe het er allemaal aan toe gaat tegenwoordig. Wie weet keert hij ooit terug in zijn oude baan.

2 Telefonisch verkoper

Je wordt er normaal gesproken gek van. De één of andere beller die je weer een energiecontract of verzekering wil aansmeren. De eerstvolgende keer dat je gebeld wordt is het echter wel slim om even te vragen met wie je spreekt en wat die persoon voor werkelijke droom heeft. Dat kan zomaar het ambiëren van een acteercarrière zijn. In de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld in de vroege jaren tachtig van de twintigste eeuw talloze mensen gebeld door Johnny Depp. Depp probeerde via deze weg balpennen aan de man te brengen. Zijn handelsgeest gebruikte hij later in de film Blow over hasjhandel.

3 Advocaat

Het is misschien wel de minst voor de hand liggende carrièreswitch, van advocaat naar acteur. Toch loopt er in Hollywoord een zeer succesvolle acteur rond die het ook groot had kunnen maken bij één van de grote advocatenkantoren van de wereld. Het gaat om Gerard Butler. Hij studeerde rechten en deed dit met groot succes. Hij was ook enige tijd actief in deze wereld. Dat neemt niet weg dat hij altijd op zoek is geweest naar het volle licht van de theaters en Hollywoord en daar uiteindelijk ook terecht wist te komen. Om vervolgens niet meer terug te kijken.

4 Olympisch zwemmer

Tegenwoordig is hij één van de grootste actiehelden van de wereld. In het verleden nam hij echter deel aan de Olympische Spelen. Dat deed hij als schoonspringer op de Spelen van Atlanta in 1996. Het gaat over Jason Statham. Dit is ook een belangrijke reden waarom het voor Statham geen straf is om aan het keiharde trainingsschema dat hij zichzelf al zijn leven lang oplegt te voldoen. Hij is simpelweg nooit anders gewend geweest. Na zijn tijd in het Britse Olympische team zocht hij zijn weg in de acteerwereld en daar lijkt hij voorlopig nog niet klaar te zijn.

5 Bellboy

Ook een manier om fit te blijven, maar waarschijnlijk wel een veel minder leuke, is het dragen van bagage voor hotelgasten. Dit was zeker in het verleden een baan waar heel veel jonge mannen in terechtkwamen in de grote steden. Een goed voorbeeld hiervan is Tom Cruise. Voor Cruise groot doorbrak in de jaren tachtig was hij enige tijd dag na dag bezig met het sjouwen van zware koffers en tassen. Hij hield het lange tijd vol, lang genoeg om zijn droom toch nog uit te zien komen. Tegenwoordig behoort hij nog altijd tot de wereldtop.

6 Bodybuilder

Arnold Schwarzenegger was in de jaren zeventig de best gebouwde man van de wereld. Tenminste, dat zei zijn titel. Hij was namelijk zesmaal op rij Mister Olympia. Een titel die hij als uitdaging in 1980 bij een eenmalige comeback nog eens greep. Tegen die tijd was hij al aardig op weg om één van de grotere sterren van Hollywood te worden. Later in het leven koos Schwarzenegger weer voor een andere carrière. Toen ging hij de politiek in en werd hij gouverneur van Californië. Tegenwoordig doet de Oostenrijkse Eik nog altijd van alles in sport, politiek en de acteerwereld.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like