Movies

7 heerlijke jaren ‘90 series de we graag nog eens zouden zien

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Waar is die tijd gebleven dat je een tv-gids had en op bepaalde tijden voor de televisie zat om je favoriete programma’s te kijken? Het is een tijd waarin we nog jong waren en met enige weemoed op terugkijken, hoewel we nu natuurlijk ook best genieten van tv-on-demand via Netflix, Videoland of een andere streamingdienst. Toch missen we die gezellig jaren ’90 series die we toen keken wel een beetje. Ken je ze nog? We hebben er uit nostalgie een aantal op een rijtje gezet die we graag nog een keertje terug zouden willen zien.

Vrienden voor het Leven

Dit was wellicht de beste sitcom die Nederland voortgebracht heeft in de jaren ’90. Hoewel we ons afvragen wat er van hoofdrolspeler Peter Lusse geworden is, was hij wel erg leuk in deze serie, die sowieso met Edmond Classen en Mary Lou van Stenis een erg sterke cast had. De pretentieloze kleinschaligheid deed het hem wellicht, en de chemie tussen de acteurs droeg daarnaast flink bij aan de lol. Het is niet makkelijk om deze serie (betaalbaar) op DVD te verkrijgen, laat staan dat je hem ergens via streaming kunt terugvinden.

SamSam

Mogelijk het enige hoogtepunt uit de carrière van John Jones. Zijn karakter woonde samen met twee meiden, plus een vermakelijk oud stel als huurbazen. Hoewel er ons niet concreet een scène te binnen schiet, krijgen we toch een warm gevoel bij deze serie. Het goede nieuws is dat hij terug te zien is op Videoland.

Samson en Gert

Waar het Vlaams series uit de jaren ’90 betreft, is er natuurlijk maar één waar we echt een beetje heimwee naar onze kindertijd van krijgen, en dat is Samson en Gert. Een serie die het nadrukkelijk moest hebben van terugkerende grappen en uitspraken. Waarschijnlijk hebben we zelf ook allemaal wel eens de zin ‘ik moest kloppen, want de bel deed het niet’ uitgesproken als referentie naar de serie. Wel vragen we ons nog steeds af hoe die vriendin van Gert er nu uitziet en waarom Kabouter Plop zoveel lijkt op die burgmeester uit Samson en Gert.

Baywatch

Baywatch keken we als tieners uiteraard voor sterke verhaallijnen, en niet voor Pamela Anderson en Carmen Electra in badpak. Als je de serie nu nog eens terugkijkt, realiseer je pas echt hoe slecht hij eigenlijk was. Maar er kleeft wel enorm veel jeugdsentiment aan. Wist je dat de serie eigenlijk in de jaren ’80 startte? Dat neemt niet weg dat het haar hoogtijdagen vierde in de jaren ’90.

Full House

Als we het toch hebben over series waar je een warm gevoel van kreeg… in het geval van Full House, een van de bekendste Amerikaanse comedy series uit de jaren ’90, was dat eigenlijk pislauw. Eigenlijk was Full House namelijk een erg brave serie, een soort knuffeltelevisie. We zagen acteur Bob Saget ook in actie in de jaren ’90 als presentator van America’s Funniest Home Videos, waar om de een of andere reden de minst grappige video’s altijd wonnen. Dat was er nooit een waarbij iemand eens goed onderuitging, maar altijd iets flauws met kinderen of dieren.

Heartbreak High

Ook vanuit ‘down under’ bereikte televisie-entertainment ons. Was dat in de jaren ’80 met Flying Doctors, in de jaren ’90 zaten jongeren aan de buis gekluisterd voor Heartbreak High. Dat was een serie met een ‘small town vibe’ waarin vooral werd gedaan alsof tienerproblemen verschrikkelijk dramatisch waren. We herinneren ons nog dat de knappe, blonde Anita met een behoorlijk vet Australisch accent sprak en dat ene Drazic zichzelf van allerlei problemen op de hals haalde.

The Wonder Years

Een serie met een hoog EO-gehalte was het brave The Wonder Years. Daarin verteld ene Kevin Arnold ons de over zijn jeugdjaren en wat hij in die tijd beleefde met zijn beste vriend Paul en zijn overbuurmeisje Winnie. De serie was ook meteen de reden waarom de jonge kijkers tenminste één Beatles-nummer kende, want With a little help from my friends was de titelsong, zij het in de wat stroeve uitvoering van Joe Cocker. We zien de inmiddels volwassen hoofdrolspeler Fred Savage, wat overigens een vreemd gezicht is, nog wel eens terug in kleine rolletjes voor de camera en als regisseur achter de camera. Soms zelfs beiden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like