Entrepreneurship

Dit zijn de 5 meest inspirerende waargebeurde verhalen

Dit zijn de 5 meest inspirerende waargebeurde verhalen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Dit verzin je niet, is vaak een gedachte wanneer de vreemdste dingen je overkomen in het leven. Dit is dan ook een reden waarom waargebeurde verhalen het altijd zo goed doen in films en series. Onder de enorme hoeveelheid aan opties in dit genre zijn er een aantal wel heel inspirerend te noemen. Je kunt ervan leren of het zet je aan het denken. Al gaat dat soms ook om hele hard beslissingen die door de hoofdpersonen genomen moeten worden. Je zou ze erom kunnen haten. Dit zijn de vijf meest inspirerende verhalen van allemaal.

1 The Imitation Game

Tegenwoordig wordt Alan Turing gezien als de grondlegger van de computer. In de Tweede Wereldoorlog was hij echter vooral de man die de code van de Nazi’s wist te kraken. Al moest hij daarvoor wel allerlei lastige situaties doorstaan. Niemand geloofde in hem en zijn project stond een aantal malen bovenaan de lijst om geschrapt te worden. Toen hij eenmaal wist hoe het werkte moest hij ook nog eens zijn medewerkers meerdere malen flink pijnigen om ervoor te zorgen dat de Britten en hun bondgenoten de oorlog konden winnen. Zo leer je dat doorzettingsvermogen en geloof in jezelf je ver brengt.

2 Into the Wild

Volgens velen speelde Into the Wild uit 2007 een belangrijke rol bij het opgang brengen van een levensstijl die tegenwoordig meer en meer gebruikelijk aan het worden is. Namelijk die waarbij bezittingen en consumentisme niet langer belangrijk worden geacht. Dat is immers precies wat de hoofdpersoon in deze film deed. De meeste mensen die zich door dit verhaal lieten inspireren gaven hier hun eigen draai en invulling aan. Dit is ook een vorm van inspiratie die meer dan de moeite waard is. Heb je de behoefte aan een andere weg, dan is deze film een goed beginpunt.

3 Schindler’s List

Nog altijd komen er verhalen naar boven over oorlogshelden die bijvoorbeeld in het verzet streden. Misschien wel internationaal het meest bekende verhaal op dit vlak is Schindler’s List. Het verhaal is vooral inspirerend omdat een man die eerst sterk gelooft in het Nazi-gedachtegoed later meer dan duizend joodse mensen weet te redden. Als je je wilt laten inspireren door deze film, laat het dan zijn dat je altijd andere inzichten kunt verkrijgen en op die manier dus ook nog heel veel kan betekenen. Al hoeft dat natuurlijk niet zo tussen uitersten te gaan als in deze film het geval is. Dit kan ook kleiner.

4 Catch me if you can

Natuurlijk, uiteindelijk draait Catch me if you can uit 2002 vooral om fraude en oplichting, maar er is ook een hele andere boodschap uit te halen. Namelijk dat alles mogelijk is. Afhankelijk van hoe sterk je er zelf in gelooft en hoe ver je bereid bent om te gaan natuurlijk. In het geval van Frank Abigale Jr. was dat heel veel. Het bracht hem dan ook heel veel, zo was hij voor zijn negentiende al miljonair. De jongeling had er wel een goede bedoeling mee, zoals je uit de film kunt leren.

5 12 years a Slave

Eerlijk is eerlijk, heel vrolijk maakt het verhaal van 12 years al Slave je niet. Vrije mannen die verkocht worden als slaven en daar dan niet uit weten te komen. Allemaal door een misverstand. Als er dan toch een wijze les uit te trekken is, dan is het wel dat volhouden altijd loont. Hoe zwart de wereld er om je heen ook uit zal zien, uiteindelijk is er in vrijwel alle gevallen altijd nog licht aan het einde van de tunnel te ontwaren. Wie lang genoeg volhoudt, zal uiteindelijk in dat licht terecht komen als mens. Een belangrijke les.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like