Lifestyle

7 tips voor een snelle borrelplank voor bij een gezellig avondje

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

’s Avonds tijdens een gezellig avondje met vrienden, familie, je partner of gewoon met jezelf wil je natuurlijk ook wat te snacken hebben. Maar met alleen een zak chips maak je van jouw avondje niet echt iets bijzonders. Soms mag je jezelf ook wel eens verwennen, maar het is natuurlijk wel fijn als je er niet te veel moeite in hoeft te steken. Daarom geven we zeven tips voor een snelle borrelplank om jouw gezellige avondje extra leuk te maken.

Komkommersticks

Heb je nog een stuk komkommer in de koelkast? Maak er dan komkommersticks van voor een koolhydraatarme borrelplank! Dat is zo gebeurd. Je hoeft niet eens de schil eraf te halen, want die is ook gewoon eetbaar. Heb je selderiezout of kerrie in het kruidenkastje staan? Doe hier dan een klein beetje van op een schaaltje, zodat je de komkommersticks erin kunt dippen. Als je dit met mate doet, maakt dat je komkommersticks extra smaakvol.

Dadels

Neem de volgende keer dat je boodschappen doet ontpitte dadels mee. Deze heerlijk zoete, suikerachtige vruchten lenen zich uitstekend voor een makkelijke borrelplank. Ze zijn klein, dus je hoeft helemaal niets te snijden en ook niet te schillen. Het enige wat je hoeft te doen is ze uit de verpakking halen, op je tapas borrelplank leggen en met een prikkertje te pakken als je ze eet. Dan hoef je ze ook niet aan te raken, want dadels zijn nogal plakkerig.

Voorgesneden chorizo

Voor een Spaanse borrelplank is een lekkere pittige worst natuurlijk een passende optie, bijvoorbeeld de welbekende chorizo. Worst is niet alleen altijd even makkelijk te snijden, waardoor je er alsnog relatief veel tijd aan kwijt bent terwijl je eigenlijk een simpele borrelplank wilde. Gun jezelf daarom de luxe van voorgesneden plakjes worst. Die zijn immers ook gewoon te kijken in de supermarkt en zijn ideaal voor een snel borrelplankje.

Olijven

Niet iedereen houdt van olijven. Ze kunnen nogal heftig van smaak zijn, waardoor ze vooral liefhebbers en haters kennen zonder dat er echt een tussenweg bestaat. Olijven zijn echter wel ideaal voor een snel gemaakt en lekkere borrelplank. Het leuke van olijven is ook dat ze in verschillende ‘smaken’ verkrijgbaar. Zo zijn olijven met basilicum erg lekker, evenals olijven met pittige kruiden als je tenminste een beetje van pittig houdt. Er bestaan zelfs zoete olijven die mogelijk zelfs de grootste hater op andere gedachten kunnen brengen.

Dippen met za’atar en ajvar

Een beetje kunnen dippen is natuurlijk ook wel lekker, zo ’s avonds voor de televisie. Breng eens een bezoek aan een Turkse bakkerij of internationale supermarkt om Libanese platte broden te halen. Deze zijn goedkoop en makkelijk scheurbaar, waardoor je ze prima kunt gebruiken om te dippen. De kruidenmix za’atar uit het Midden-Oosten is lekker om hiervoor te gebruiken. Er bestaan verschillende varianten van, maar doorgaans zit er in ieder geval wilde oregano en sesamzaad in. Zet er een schaaltje milde olijfolie naast om je brood eerst in te dippen, zodat de kruiden aan het brood blijven plakken. Ook lekker om te dippen is ajvar, een Balkanproduct van gestampte paprika. Ook die is doorgaans in een internationale supermarkt te krijgen.

Kazen (en druiven)

Voor een luxe borrelplank kun je natuurlijk je favoriete kazen aanschaffen. Grana Padano is bijvoorbeeld erg lekker voor op de borrelplank, maar ook Nederlandse oude en overjarige brokkelkazen doen het goed als je een wat meer Nederlandse borrelplank wilt. Old Amsterdam is ook lekker én voorgesneden te krijgen. Een lekkere en bijzondere variatie – als je van kruidnagel houdt tenminste – is Friese nagelkaas. Dat klinkt vies, maar is stiekem erg lekker. Houd je meer van Franse kazen, dan is het handig om er ook toastjes bij te kopen. De kazen zelf kun je gewoon op de borrelplank snijden wanneer je een stukje wilt pakken, dus dat zorgt niet voor veel voorbereidingstijd. Druiven combineren overigens erg goed met kaas en zijn ook een makkelijke toevoeging aan je borrelplank.

Worteltjes met humus

In de supermarkt kun je zakjes met geschrapte worteltjes, een makkelijke en smaakvolle toevoeging voor een vegetarische borrelplank. Maar wortels alleen vind je wellicht een beetje saai. Koop er daarom ook een bakje humus bij. Dat is verschillende smaken te krijgen, dus kies iets wat je lekker lijkt. Thuis op je de bank kun je je worteltjes dan naar hartenlust door de humus halen. Lekker én vega!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like