Lifestyle

Bruiloft dresscodes: wat draag je als gast naar een bruiloft?

Bruiloft dresscodes wat draag je als gast naar een bruiloft
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Heb je een uitnodiging gekregen voor een bruiloft? Ontzettend leuk! Bruiloften zijn feestelijke gelegenheden waar je natuurlijk goed voor de dag wil komen. Maar wat trek je aan als mannelijke gast? Meestal wordt er van tevoren een dresscode aangegeven. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Het zijn nou eenmaal duidelijke wensen van het echtpaar. Staat er geen dresscode op de uitnodiging? Kijk dan naar de sfeer van de locatie of stuur iemand die dicht bij de bruid/bruidegom staat even een berichtje voor de zekerheid. Hieronder hebben we alvast 5 bruiloft dresscodes op een rij gezet.

1. Tenue de Ville

De dresscode tenue de ville is super populair voor bruiloften. Het is namelijk chique en formele kleding, maar zonder harde kledingeisen. Een stropdas of vlinderstrik is bijvoorbeeld niet verplicht. Wel wordt er van je verwacht dat je een mooi (maat)pak draagt. Kies hoofdzakelijk voor effen kleuren en houd het simpel. Met een neutrale blauwtint zit je altijd goed. Draag een overhemd in een lichtere tint voor een frisse touch. Wat betreft schoenen kun je het beste kiezen voor nette veterschoenen of loafers. Sneakers zijn te casual voor deze dresscode.

2. Smart Casual

Staat er ‘Smart Casual’ op de uitnodiging? Dan mag de outfit wat minder formeel zijn. Vergelijk het met een nette, zakelijke look met een feestelijke touch. Een maatpak is niet essentieel. Je kunt ook een nette pantalon combineren met een mooi overhemd. Het is zelfs mogelijk om sneakers te dragen!

3. Summer chic

Summer chic

Deze zomerse dresscode is erg populair voor bruiloften op het strand of in het zonnige buitenland. Je mag je lekker luchtig kleden, zolang de outfit wel netjes oogt. Een pak van linnen of een net overhemd met korte mouwen is bijvoorbeeld prima. Ook kun je uitpakken met lichte kleuren. Wit, lichtgrijs en beige zijn stijlvolle keuzes. Laat de felle kleuren en opvallende zomerse prints achterwege.

4. Cocktail

Bij de dresscode Cocktail mag je een nette, informele outfit dragen. Een volledig maatpak in één kleur is niet noodzakelijk. Je kunt ook een nette chino combineren met een blazer en een licht overhemd. Kies wel voor nette veterschoenen, anders neigt de stijl meer naar Smart Casual. Een stropdas of strik is niet verplicht, maar wel erg stijlvol. Je kunt het eventueel vervangen voor een pochet.

5. Black Tie

Hoewel de traditionele Black Tie dresscode steeds minder wordt gebruikt bij bruiloften, is het wel handig om te weten wat het inhoudt. Deze dresscode is namelijk erg formeel en heeft duidelijk eisen. Als man draag je een zwarte of donkerblauwe smoking, een wit overhemd met opstaande boord, een vlinderdas en nette lakschoenen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like