De Baard Van

De baard van André Verhoof

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van André Verhoof.

Wat is je naam?

Mijn naam is André Verhoof.

Hoe oud ben je?

Ik ben 31 jaren jong.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijkse leven probeer ik mensen te begeleiden met een verstandelijke beperking. De doelroep zijn gasten (of meiden) tussen de 18 en 24 met een lichte verstandelijke beperking. Daarnaast hebben ze vaak ook een gedragsprobleem wat het vaak iets complexer maakt. En die complexiteit maakt het allemaal ook weer een stukje leuker als je het mij vraagt.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik ben begonnen met mijn baard laten staan tijdens November 2013. Vanaf toen wisselende lengte gehad maar vooral de lengtes die je zelf met baardtrimmer kan onderhouden. Tijdens November 2014 heb ik nagedacht of ik er weer aan mee wilde doen. Toen de beslissing genomen om niet mee te doen omdat dan een volledige shave nodig was. Daar had ik geen zin in. Kon geen afscheid nemen van mijn behaarde look. Daarom besloten juist het tegenovergestelde te doen. Vanaf november 2014 laat ik mijn baard staan.

Heb je een baardenheld?

Joh, een baard held. Daar heb ik even over nagedacht. Er zijn zo veel mooie baarden in de wereld dat ik bijna zou zeggen: Het zijn allemaal helden. Of het nu een Griet Titulaar baardje is, of een ZZtop baard, het is allemaal prachtig als je het mij vraagt en verdient allemaal een heldenstatus.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Vrouw vind een ongeschoren look wel nice. Lange baard vind ze niets. Ik zeg altijd maar: Tjah, das een ongeschoren look. Ongeschoren blijft het groeien ;). Verder wordt er eigenlijk wisselend gereageerd van juist heel positief naar vragen wanneer ik ga solliciteren bij plopsa land (en dat is dan nog de meest vriendelijke vraag).

Hoe verzorg je je baard?

Elke ochtend krijgt mijn baard een verzorging die bestaat uit een paar druppels baardolie en wat baard wax. 3 keer in de week mag de baard echt genieten en wordt hij zorgvuldig gewassen met baardzeep.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ik ben inmiddels enkele keren bij een barbershop geweest. Meestal ga ik naar De Meesterbarbier in Tilburg. Laatst nog een bezoekje gebracht aan de gentlemen’s barbershop in Amsterdam.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Ik vind de ervaring echt fijn. Ik heb nogal wat moeite met rust voor mezelf pakken. Heb echt wel ervaren bij de barbier dat ik dat daar wel kan. Het sfeertje spreek me enorm aan en dat zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel. Ik heb ontdekt dat elke barbershop zijn eigen sfeer en behandeling heeft. Daarom wil ik zeker andere barbershops bezoeken.

Wat betekent de baard voor je?

De baard betekend eigenlijk niet echt iets voor me. Het is meer een onderdeel van mezelf. Hoewel, nu ik erover nadenk, als het een onderdeel van mezelf is betekend het natuurlijk heel wat. De baard dat ben ik.

Wat vind je van debaard.nl?

Mooie informatieve website die veel richting kan geven in het behaarde bos wat baarden heet.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Ik vind de koppeling met barbershops.nl wel nice maar vind dat er zo weinig mee gedaan wordt. Van mij mogen de barbershops een prominentere plaats krijgen op de website. Daarnaast zou de mogelijkheid tot reviews van die barbershops door de lezers ook een mooie toevoeging zijn

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Als ik iets kwijt wil, stop ik het in mijn baard.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like