De Baard Van

De 5 meest beroemde baarden ooit

bijzondere baarden
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Baarden zijn van alle tijden. Het mag dan de laatste jaren vrij normaal zijn als man om een baard te laten staan, maar al honderden jaren geleden lieten allerlei mannen zich gelden door met een strak verzorgde baard te laten zien wie ze waren en waar ze voor stonden. Voor sommige mannen is de baard zelfs een deel van hun geschiedenis geworden. De prestaties die zij leverden waren al bijzonder, maar de baard gaf dat nog wel net een beetje extra glans. Dit zijn de vijf baarden die het meest zijn blijven hangen in het menselijk geheugen.

1 Abraham Lincoln

Het gerucht gaat dat Lincoln zijn baard liet groeien op advies van een elfjarig meisje. Zij dacht hij er beter uit zou zien met baard omdat zijn gezicht dan minder smal zou zijn. De presidentskandidaat volgde het advies op en liet zijn inmiddels beroemde baard staan. Niet lang daarna won hij de verkiezingen en begon hij aan zijn, destijds, belangrijke hervormingen van de Verenigde Staten. Lincoln kwam uit een tijd waarin niemand de baard als een onderdeel van de persoonlijkheid zag en veranderde dit eigenhandig. Let ook op dat de zestiende president van de VS geen snor bij zijn baard droeg.

2 Billy Gibbons & Dusty Hill

Je kunt de ene baard niet zonder de andere noemen in dit geval. Het gaat natuurlijk om de heren van ZZ Top. De baarden van de heren passen helemaal in de tijd waarin zij hun hoogtijdagen kenden, de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Een tijd waarin groot, groter, grootst het devies was en dit dus zeker ook gold voor de baarden van de heren. Opvallend is ook dat de heren de baard onafhankelijk van elkaar lieten groeien in een periode waarin de band tijdelijk uit elkaar was. De ironie van de band is bij de meeste mensen ook wel bekend. Het enige lid dat geen lange baard tot kniehoogte liet staan droeg de naam Frank Beard.

3 Leonardo Da Vinci

De baard van Leonardo Da Vinci doet denken aan de tijd waarin de man leefde. Een tijd waarin haargroei in alle vormen werd gestimuleerd. Een lange volle baard die goed past bij lang golvend haar dat onder een pet of hoed vandaan komt. Ook de lange snor mag hierbij niet ontbreken. Denk overigens niet dat er geen aandacht naar de baard uitging. Het stileren ervan was een flinke klus en vooral omdat in deze dagen de elektrische tang zelfs nog geen toekomstdroom was. Daar zat dus wel wat tijd in op dagelijkse basis.

4 Mr. T

Een baard die velen inspireerden was die van BA Barracus, ook wel bekend als Mt. T. Naast zijn imposante bodybuilderslichaam en nek vol met gouden schakelkettingen droegen ook zijn imposante kapsel en bijbehorende baard bij aan zijn intimiderende uiterlijk. Dat werd al duidelijk toen hij de rol van Clubber Lang op zich nam in Rocky III. Dat werd alleen maar nog verder benadrukt toen hij in The A-Team terechtkwam. De baard van Laurence Tureaud, zoals hij echt heet, leeft nog altijd voort. Ook voor Mr. T was de snor minstens zo belangrijk als de baard zelf in zijn voorkomen.

5 Andrea Pirlo

Waarschijnlijk de baard die in grote mate inspirerend is geweest voor de huidige generatie baarddragers, naast die van Hugh Jackman als Wolverine, is die van de Italiaanse ex-topvoetballer Andrea Pirlo. Door het hele verfijnde voorkomen van Pirlo kreeg de baard ook een hele nieuwe uitstraling. Werd een baard, buiten een stoppelbaard, voorheen voornamelijk met sterke mannen zonder finesse geassocieerd, met de komst van de baard van Pirlo draaide dat beeld volledig om. Wie goed voor zichzelf zorgt heeft daarom tegenwoordig een baard en besteedt daar tijd en aandacht aan.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like