De Baard Van

De baard van Ruud

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is je naam?

Ruud Kuin

Hoe oud ben je?

46 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Grafisch Vormgever/Frontend Developer

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Sinds vier weken, tijdens de afgelopen acht/negen vakantie’s heb ik steeds mijn baard laten uitgroeien tot een vlassig, onverzorgd geheel. Nu vond ik het tijd om eens te laten doorgroeien. Ben nu toch echt wel een grote jongen.

Heb je een baardenheld?

Jazeker, de Franse rugbyer Sébastien Chabal! ’t Is wel een beetje een Neanderthaler om te zien, maar wel een èchte man met een heuse baard! Als je die tegenover je hebt tijdens een potje rugby weet je gewoon: “this guy means business!” Een andere baardtopper is natuurlijk Seasick Steve.

Sebastien Chabal

Wat vinden je directe omgeving ervan?

Daar trek ik me niet zoveel van aan hoor, maar in eerste instantie reageerden mensen een beetje lacherig, gefronste wenkbrauwen. Maar mijn vier zussen hebben me aangemoedigd de baard niet weg te halen, blijft uiteindelijk toch mijn eigen keuze…

Hoe verzorg je je baard?

Afgelopen weekend heb ik ‘m bij een kapper laten trimmen en modelleren, ’t is een man uit Irak die weet hoe baarden eruit horen te zien. Dat mag hij in de toekomst blijven doen, tot ik een echte barbier vind in Alkmaar. Momenteel heb ik nog geen baardolie, dus gebruik ik aftershave-balsem, daardoor blijft ‘ie lekker zacht. Maar zo’n flesje baardolie van ‘Damn Good Soap Company’ ga ik binnenkort wel kopen/bestellen. Heb zelf nog zo’n echt scheermes liggen, die je langs een lap leer moet aanzetten, die ga ik weer in gebruik nemen om te modelleren en mijn wangen haarvrij te houden.

Wat betekent de baard voor je?

Stiekem ben ik er wel heel erg trots op, leuk ook dat de baard weer kan en mag!

Wat vindt je van debaard.nl?

Hartstikke leuk om te lezen wat mensen beweegt te gaan “baarden”! Goed dat er een site is die de baard promoot en je vertelt hoe een baard behandeld dient te worden.

Wat zal je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Vergelijkingstests tussen scheerapparaten, scheermesjes en echte messen.

Vergelijkingstests van verzorgingsmiddelen, zoals baardolie, scheerschuim e.d.

Nog meer artikelen/interviews met barbiers.

Interview met Sébastien Chabal en/of  Seasick Steve zou helemaal top zijn…

Wil je nog iets kwijt over baarden?

To beard, or not to beard, that’s the question!

Was getekend. Kapitein Ruigbaard.

image

Interview

Wil jij hier ook een keer staan? Neem dan contact met ons op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like