Geen categorie

De baardtrends van 2017

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We kunnen er niet omheen: 2016 was hét jaar van de baard. Tot onze grote vreugde. Zelfs het ontstaan van de kerstbaard bleek een waar succes te zijn! De vraag is nu alleen of deze trend blijft aanhouden. Wij sommen de baardstijlen op die je in 2017 terug gaat zien.

Een volle en wilde baard

Mocht je de baardentrend op miraculeuze wijze hebben overgeslagen in 2016, dan krijg je een tweede kans. Ook in 2017 is het namelijk op modieus vlak toegestaan om een volle baard te hebben. Het mag vooral lekker wild, dus wanneer je ook nog een volle bos met krullen hebt, zit je gebakken. Ga voor deze look wel naar een gespecialiseerde barber om een mooie fade van je kapsel naar je baard te krijgen. Twijfel je nog? Laat de feiten je dan overtuigen:

  • Uit een studie van de University of Southern Queensland is gebleken dat een baard tot wel 95% van de schadelijke UV-straling tegenhoudt. Kortom: minder kans op huidkanker en je gaat op een natuurlijke manier rimpels tegen.
  • De baard filtert schadelijke stoffen die je ziek kunnen maken. Met andere woorden, het houdt de luchtwegen een stuk schoner. Was je baard echter wel regelmatig met baardshampoo.
  • Je loopt minder kans op een geirriteerde huid doordat je snijwondjes vermijdt. Daarnaast houdt je baard je gezicht lekker warm tijdens de wintermaanden.

De snor

Toch wordt de volle baard ook grotendeels vervangen door een stijl die terugkomt van jaren lange afwezigheid: de snor. Niet alleen de muziekwereld wordt vandaag de dag weer beïnvloed door de tunes uit de jaren 70, ook de kleding- en haarstijl komen weer terug. Het voordeel aan de snor van 2017 is dat het niet heel strak onderhouden hoeft te worden. Een beetje wild mag, dus de trimmer hoeft geen overuren te maken. Doe hier je inspiratie op voor een perfecte ’70’s snor en laat het experimenteren maar beginnen!

Stoppels

Voor degene die fantaseren van een goed behaard gezicht, maar die helaas de juiste genen er niet voor hebben geërfd, is er de stoppelbaard. Lullig? Welnee! De meeste vrouwen kwijnen weg bij mannen met een drie-daagse stoppelbaard. Combineer het met een goede beanie, zoals je die vindt op de website van DefShop, en je doorloopt 2017 vlekkeloos op het gebied van mode.

Het gladde bekkie

Een glad bekkie, wat zeg je? Ja, wij zijn er ook geen fan van, maar je houdt het helaas niet tegen. Wel brengt deze stijl een lichtpuntje met zich mee: de echte baardmannen zijn hipster af. Het zijn namelijk de hipsters die genoeg hebben van de baard (“te mainstream”) en hun gezichtshaar weer massaal afscheren. Gelukkig weten wij beter.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like