Geen categorie

Dotje en baarden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Lieve Anna Nikbaht Nooshin (+ nsmbl collega’s natuurlijk) en Dotje,

Ik richt deze open brief gemakshalve even aan de executive editor van www.nsmbl.nl, omdat zij naar mijn inschatting het laatste woord heeft over de content die op www.nsmbl.nl wordt geplaatst. En natuurlijk ook aan Dotje. Lieve, hippe en zo Amsterdamse Dotje.

Waarom deze brief: ik denk dat ik voor bewust-baarddragend-Nederland mag spreken als ik zeg dat Dotje waarschijnlijk een schat van een (hippe) meid is, maar dat ze een groot gedeelte van ‘ons’ niet wil begrijpen. Ja, de baard is/was/is/was/is hip, maar om deze vorm van beharing te vergelijken met een vrouwelijke, wilde, driehoekige en harige welkomstmat op kruishoogte uit een slechte porn-flick uit de jaren ’70 doet ons zeer. De associatie met een bijbehorende geur probeer ik uit mijn hoofd te stampen. Vooralsnog zonder succes.

Dotje, ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. Je hebt het namelijk over een lieve one day beard en even verderop over het prikken bij het kussen van een grotere baard. Ja, zo’n one day beard prikt, maar juist die langere baarden zijn zacht. Ervan uitgaand dat de hippe man waar jij op doelt zijn baard iedere dag wast, regelmatig groomt en vaak onderhoudt met bijvoorbeeld baardolie. En, beste Dotje, om je over je onterecht fobie heen te krijgen en om je kennis te laten maken met wat meer mannelijkheid nodigen we je uit. In jouw eigen Amsterdam vindt namelijk op 26-3 een evenement plaats, waarbij 500 baardmannen (de een nog minder hip dan de ander) zullen samenkomen bij Boom Chicago. Sorry, maar we kunnen je niet mee naar binnen smokkelen omdat je nou eenmaal geen baard hebt. De eerder genoemde welkomstmat telt  overigens niet mee, mocht je daar al überhaupt de trotse bezitster van zijn. Neem plaats bij de deur, vraag of je eens wat baarden mag voelen. Neem de proef op de som en kus er een (wel even toestemming vragen), als je echt over je angst heen wil komen.

Je zult zien dat je echt niet paranoia hoeft te zijn als je je sigaret opsteekt, maar blaas alsjeblieft die rook de andere kant op. Zonde van die goed onderhouden baard.

Zien we je de 26e?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like