Lifestyle

Genoeg redenen om gebruik te maken van kringloopwinkels

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Meer en meer springen er kringloopwinkels uit de grond. Grote leegstaande bedrijfs- en winkelpanden worden vaak opgevuld met tweedehands spullen voor de liefhebber. Het imago van de kringloopwinkel is natuurlijk niet optimaal; alles is door een aantal handen geweest en ze zitten vaak ook niet op A-locaties, waardoor je er speciaal voor moet omrijden. Maar dit wil niet zeggen dat je de kringloopwinkel zomaar links moet laten liggen, want er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om gebruik te maken van kringloopwinkels. We nemen er een aantal door met je.

Inrichting voor je studentenkamer en toevoegingen voor je outfit

Ook voor een student die op kamers gaat, is de kringloopwinkel een absolute uitkomst. Zit jij in deze fase van je leven, dan kan een kijkje nemen in een kringloopwinkel geen kwaad. Koop voor een paar tientjes een fijn bankstel of kastje om je kamer mee in te richten. Ook is er vaak allerhande decoratie te vinden. Bierglazen nodig, of servies? Ook dan is de kringloopwinkel je vriend. Ook kleding, stropdassen en andere accessoires kun je er vaak vinden. Wellicht vind je de perfecte retro-artikelen voor jouw outfit. Bij een kringloopwinkel kun je jezelf van alles veroorloven zonder dief van je eigen portemonnee te zijn.

Goedkope CD’s en DVD’s

In deze tijd van Spotify en Netflix raken de CD en de DVD uit de gratie. Dat betekent dat mensen er vaak ook van af willen, en zodoende hebben sommige kringloopwinkels een ruim aanbod aan CD’s en DVD’s. Ben jij nu juist een ouderwetse muziekverzamelaar of filmliefhebber, dan is de kringloopwinkel zeker een bezoek waard. Vaak betaal je niet meer dan een euro voor een CD of DVD, wat ook betekent dat je een keer een blinde gok kunt maken met iets wat je niet kent maar wat er wel interessant uitziet. Zo ontdek je ook weer nieuwe muziek en films die je anders volledig over het hoofd gezien zou hebben.

Spellen

Houd jij wel van een spelletje? Op een gegeven moment kun je natuurlijk uitgekeken raken op bepaalde spellen die je te vaak gespeeld hebt, en heb je behoefte aan iets anders. Maar nieuwe spellen zijn behoorlijk duur. Misschien speelde je vroeger spellen thuis die je nu graag weer in je collectie zou willen hebben. Juist hiervoor kun je prima terecht bij kringloopwinkels. Voor een paar euro koop je er complete spellen die al wat ouder zijn, maar nog volop plezier kunnen bieden. Natuurlijk kan het geen kwaad om even te controleren of alle benodigde onderdelen in de doos aanwezig zijn, hoewel dit in veel gevallen ook al door medewerkers van de kringloopwinkel zelf is gebeurd.

Een goede manier om van spullen af te komen

Stel je voor dat je zelf gaat verhuizen, of nieuwe inrichting gaat aanschaffen, en je wilt schoon schip maken. Je probeert eerst wat spullen te slijten aan familieleden of vrienden, maar vaak blijf je met een hoop zitten. Omdat Marktplaats je geen garantie biedt dat je van je spullen af komt, en je vaak ook te maken krijgt met verschillende geïnteresseerden voor verschillende objecten, kan het veel energie kosten om op deze manier je huis leeg te krijgen. Veel kringloopwinkels hebben zelfs de service dat ze spullen die verkoopbaar zijn bij je komen ophalen. Zo verspil je geen spullen die voor een ander nog van nut kunnen zijn, en ben jij op een handige manier van zaken waar je niets meer mee wilt af.

Maatschappelijke functie

Kringloopwinkels hebben ook een belangrijke maatschappelijke functie, die reden genoeg geeft om ze in stand te houden. Vaak werken hier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die op deze manier het gevoel kunnen krijgen dat ze nodig zijn en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast bieden kringloopwinkels de mogelijkheid aan mensen die weinig te besteden hebben om toch bepaalde spullen in huis te kunnen halen. Vaak kun je hele meubelstukken kopen, serviezen en zelfs wat elektronische apparaten. Dit zijn objecten die anders op de stort terecht gekomen zouden zijn, zonder een kans op een tweede leven bij minderbedeelden. Veel mensen hebben geen zin om alles waar ze vanaf willen op Marktplaats te proberen aan de man te brengen. Juist hier zijn kringloopwinkels van grote waarde.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like