Geen categorie Wheels

Hoe verkoop je een auto in 2017?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Auto verkopen in 2017

Als je er even bij stilstaat, dan lijkt het net alsof we in de toekomst leven zonder het zelf in de gaten te hebben. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, maar dan weer net niet snel genoeg om er van dag tot dag iets van de te merken. Zo rollen we ongemerkt de toekomst binnen. Maar toch; ga maar eens na hoe je bepaalde zaken 10 of 20 jaar geleden aanpakte. Zonder internet, zonder smartphone. Best wel een verschil eigenlijk. Een auto verkopen bijvoorbeeld. Hoe ging dat toen en hoe gaat dat nu?

Dealer of geen dealer
De grootste revolutie die het internet haast ongemerkt ons leven heeft binnengeloodst is informatie. Je kunt als consument tegenwoordig bijna alles weten. Is je brandstoftank bijna leeg? Sommige auto’s geven bij de melding van een laag brandstofniveau een real time overzicht van tankstations en brandstofprijzen in je omgeving. Terwijl het op vakantie in 1997 soms peentjes zweten was of je het volgende tankstation wel zou halen. Met je auto verkopen was het toen niet anders. De beste kans maakte je bij de autodealer, die als enige beschikte over een groot netwerk van potentiële kopers en verkopers. Waar je nu zelf op zoek kunt naar tweedehands-onderdelen, kon je toen niet om de dealer heen. Als je je auto al particulier verkocht, dan was het aan of via een bekende.

Het gemak van online
De voordelen die internet gebracht heeft, beperken zich niet louter tot de verkoop zelf en het vinden van geïnteresseerde kopers. Ook informatie over je eigen auto en de waarde ervan, is nu eenvoudig te vinden.Je kenteken checken bij Wijkopenautos.nl doe je in een handomdraai. Zo weet je zeker dat je een realistische prijs vraagt voor je auto. Enerzijds weet je dat je genoeg vraagt en anderzijds je prijs geen potentiële kopers afschrikt. En dan maakt het onder de streep natuurlijk veel uit dat er geen dealer tussen zit. Als je je auto verkoopt is de kans natuurlijk groot dat je op zoek bent naar een nieuwe. Ook dan doe je je voordeel met alle beschikbare informatie. Zo is er bijvoorbeeld informatie te raadplegen over de schadehistorie van de auto. Wel zo prettig als je zelf een occasion koopt.

Hoe het beste je auto te verkopen in 2017?
Het is tegenwoordig dus allemaal makkelijker, duidelijker en sneller. Maar hoe kun je jouw auto in 2017 nou het beste verkopen en waar moet je rekening mee houden? Het begint, zoals gezegd, met informatie. Om de vraagprijs te bepalen kun je twee indicatoren gebruiken: de waarde op basis van de kentekencheck en de gevraagde prijs voor vergelijkbare modellen. Wil je je auto snel verkopen, dan kun je daar bijvoorbeeld net iets onder gaan zitten. Verkoop je een auto via internet? Zorg dan voor goede foto’s. Niet alleen de auto zelf, maar ook de omgeving moet in orde zijn. Een grauw industrieterrein wekt al gauw negatieve associaties op.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like