Review

Review Captain Fawcett’s Beard Oil 50ml

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Captain Fawcett’s Beard Oil 50ml, een baardolie waar je u tegen zegt, om maar meteen met de deur in huis te vallen. In deze review mijn eerlijke mening over de baardolie van Captain Fawcett. Een review die eigenlijk niet mag ontbreken in het lijstje van reviews. Een kritische blik die niet kijkt naar een baardolie voor jongetjes, maar naar een baardolie voor de echte ‘Gentleman’.

Ik gebruik dit product al een aantal maanden en ik moet stiekem toegeven dat ik eigenlijk niet meer zonder kan. Vanaf het moment dat ik de verpakking zag, was ik verliefd. Ik neem jullie mee in mijn reis, met als reisgenoot deze zalige baardolie. We beginnen bij het begin.

De verpakking is gemaakt van bruin karton (milieuvriendelijk, iets waar wij mannen natuurlijk ook om geven) met een stoere en robuuste uitstraling. Het eerste dat opvalt is de grijze sticker aan de zijkant van het doosje:

CAPT FAWCETT LIMITED-

Purveyor of First Class Gentleman’s Grooming Requisites

Dit kleine detail geeft al aan hoeveel oog Captain Fawcett heeft voor zijn producten. Dit soort dingen brengt ongetwijfeld een glimlach op iedere man zijn gezicht, zonder de verpakking nog te openen! Het gaat natuurlijk om de inhoud en daarom haal ik het flesje met baardolie er snel uit. De glazen doorzichtige fles straalt luxe en kwaliteit uit. De pipet is gemaakt van glas en het pipetteerballonnetje (ja zo heet het echt, het stukje waar je in knijpt dus) van rubber. Dit zorgt ervoor dat met uiterste precisie de hoeveelheid per druppel kan worden aangebracht in de handpalm. Ik moet zeggen dat de pipet goed werkt en bijvoorbeeld niet lekt, wat nog wel eens wil voorkomen bij een pipet.

Nu waar het daadwerkelijk om gaat, de geur en kwaliteit van de olie zelf. Ik weet nog de eerste keer dat ik deze olie rook, dat ik niet zo goed wist wat ik er van vond. Ik vond het niet vies, maar ik was ook nog niet overtuigd dat dit lekker rook. Met andere woorden, ik moest wennen aan de geur. Het duurde een week… na die week was ik verslaafd aan de geur. Kruidig, maar niet te kruidig. Zoet, maar niet te zoet. Stoer, ongelofelijk stoer. De geur blijft na het aanbrengen ook lang hangen, en wordt niet muf. Dit is eigenlijk altijd een +1 voor een baardolie. De kwaliteit van de olie is ook fantastisch. Het zorgt ervoor dat de baard zacht aanvoelt en er verzorgd uit komt te zien. De olie is eerder dun dan dik, maar ik ervaar dat als prettig. Dit zorgen er namelijk voor dat de olie makkelijk te verdelen is over de gehele baard. De olie blijft ook lang in de baard zitten, zodat wij mannen de hele dag door kunnen gaan, zonder zorgen over onze baarden.

Woeste baarden moeten worden getemd en deze baardolie zorgt ervoor dat jij de controle over je baard hebt.

Het laatste waar ik het over wil hebben is de prijs. De prijs van dit product zit aan de hoge kant (€47,95 voor 50ml). Zonder enig ervaring met dit product te hebben, snap ik dat het misschien een grote uitgave is. Nu is het wel zo dat je best wel lang kan doen met 50ml.

En het allerbelangrijkste: Je krijgt er ook kwaliteit voor terug. Op alle vlakken is deze baardolie superieur. Deze baardolie is zijn geld dubbel en dwars waard.

*Deze review is geschreven door Wouter.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like