Geen categorie

Review Mafia 3

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als er een spel vroeger naast GTA vet was, dan was het wel de eerste Mafia. Alles klopte aan dit spel. Van het verhaal tot de sfeer maar vooraal de heerlijke muziekjes. Helaas vonden we deel 2 iets minder. Maar nu is deel 3 uit en we moeten zeggen de sfeer is wel weer redelijk terug. Wat wel wennen is aan dit deel is dat het niet gaat om de echte mafia uit te breiden, nee je bent juist tegen de mafia. Mafia 3 begint ijzersterk. Op indrukwekkende wijze wordt een verhaal geïntroduceerd over haat en discriminatie. Het is de vertelling van de half-zwarte Lincoln Clay die wraak zoekt op maffiabaas Sal Marcono. 

Deze proloog wordt vanuit verschillende perspectieven uit de doeken gedaan in een documentairestijl. Het vormt het toneel voor een uitgebreide introductie van de game. Dit verhaal, waarin gameplaysecties en tussenfilmpjes zich naadloos afwisselen, schreeuwt kwaliteit en doet verlangen naar meer.

Het spel

Het is de bedoeling dat je alle districten afpakt van de hoogste baas. Gaan de weg krijg je ook “vrienden” in het spel die onderbaas worden van een district. Maar elke onderbaas heeft specifieke hulpmiddelen die je kan krijgen. Denk daarbij aan speciale wapens, extra geld, de mogelijkheid om de politielijnen tijdelijk te blokkeren of het oproepen van handlangers. Hoe meer gebied je geeft hoe meer nieuwe hulpmiddelen je krijgt. Maar pas wel op, want als je andere benadeeld kan dit gevolgen hebben voor het verloop van het spel. Wat wel gelijk jammer is van dit systeem is dat je eigenlijk keer op keer hetzelfde moet doen. Eerst moet je een aantal mensen ondervragen, dan moet je genoeg schade veroorzaken (denk aan alcohol stelen of wapens opblazen) om de onderbaas van Marcono boos te maken. Zodra die boos is komt de opdracht om hem te vermoorden en is het disctrict van jou. Dit is wel iets wat op een gegeven moment kan gaan vervelen.

Het echte verhaal is daarentegen wel goed uitgedacht, alleen is die eigenlijk te kort. Daarnaast is het eigenlijk een makkie. De “tegenstanders” zijn niet heel slim en eigenlijk kan je elke opdracht uitvoeren zonder ook maar 1 kogel te gebruiken. Hier hadden ze wel wat meer mee mogen doen.

Verder waren wij eigenlijk best wel een beetje teleurgesteld hoe het spel eruit zag. Grafisch was het gewoon niet in orde. Soms werden completen delen gewoon niet geladen en reed je door de “lucht” ook hadden we vaak last dat na een half uur spelen het spel er gewoon mee ophield en je opnieuw moest beginnen met je missie. Dat zijn toch ook punten waardoor het spel toch minder leuk gaat worden.

Conclusie 

Mafia 3 is zeker weer een topper, maar niet zo goed als deel 1 maar gelukkig wel beter dan deel 2. Toch denken wij dat er een stuk meer in had gezeten als het minder snel ging vervelen en als de technische problemen er niet in zaten. We zijn dan ook benieuwd of ze nog DLC gaan aanbieden, maar ja of dat echt een oplossing is…

Pluspunten

  • Uitgebreide wereld
  • Sfeer is geweldig
  • Unieke insteek
  • De muziek is weer geweldig

Minpunten

  • Technische mankementen
  • Bij missies gaan snel vervelen
  • Matige tegenstanders

[bol_product_links block_id=”bol_5857b0ea6a055_selected-products” products=”9200000058002515,9200000058026157″ name=”Mafia 3″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like