Lifestyle

Top 10 alternatieve goede voornemens voor 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een nieuw jaar, nieuwe goede voornemens. We kennen de klassiekers inmiddels wel: meer bewegen, afvallen, stoppen met roken… Maar dat zijn natuurlijk niet de enige zake die je jezelf kunt voornemen voor het nieuwe jaar. Daarom hebben wij een top 10 van alternatieve goede voornemens voor 2022 samengesteld.

Beter voor je baard zorgen

Het belangrijkste goede voornemen voor baarddragers is natuurlijk om beter voor je baard te zorgen. Je baard is een levend organisme dat aandacht behoeft om gezond en mooi te blijven. Ga in 2022 dus met zorg aan de slag met baardolie, baardbalsem en baardshampoo en kam je baard regelmatig uit met een baardkam.

Minder alcohol

Velen van ons houden wel van een drankje, of dat nu een mooi speciaalbier is of een goed glas whisky. Dat mag dan lekker zijn, gezond is het niet. Alcohol bevat veel calorieën zonder voedingswaarde, zorgt ervoor dat we ons minder fit voelen en is op de langere termijn slecht voor je hersens en je lever. Minder alcohol drinken is dus een uitstekend voornemen voor 2022.

Vegan challenge

Veganistisch eten is moeilijk en niet lekker? Probeer het zelf eens uit door de vegan challenge op te pakken en een maand lang volledig plantaardig te eten. Je zult erachter komen dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, omdat er steeds meer vervangende producten komen voor veganisten. En het is nog eens een duurzame keuze ook!

Vaker naar je (groot)ouders toe

Dit klinkt natuurlijk heel belerend en ouderwets, vaker je ouders of grootouders bezoeken. We zijn immers volwassen en hebben ons eigen leven. En dat is helemaal prima, maar je (groot)ouders hebben niet het eeuwige leven. Daarom is het belangrijk, ook voor jezelf, om tijd met ze door te brengen nu ze er nog zijn.

Romantischer zijn

Deze is vooral voor mannen die al in een langdurige relatie zitten. De romantiek verdwijnt bij velen na aantal jaren of zelfs maanden. En dat is doodzonde, want liefde en romantiek is niet iets vanzelfsprekends. Hervind de romanticus in jezelf en wees weer wat vaker romantisch voor je partner én jezelf. Want romantiek leidt doorgaans naar fijne dingen.

Minder eigenwijs zijn

Dit is een goed voornemen voor de meeste mensen. Velen van ons zijn ronduit koppig en eigenwijs. Daar is op zich niets mis mee, omdat je jezelf op die manier goed vaak goed kunt ontplooien. Maar je hebt niet de wijsheid in pacht. Soms hebben anderen ergens meer ervaring mee dan jij en loont het om daarnaar te luisteren en advies aan te nemen.

Meer genieten

We moeten zo veel in het leven dat het vaak moeilijk is om te ‘onthaasten’. Om ergens van te kunnen genieten moet je eigenlijk de pauzeknop kunnen indrukken. Ga eens na bij jezelf: hoeveel geniet je eigenlijk van dingen die je ter ontspanning doet en van mooie momenten in het leven? De kans is groot dat je tot de conclusie komt dat je er eigenlijk te weinig bij stilstaat en ervan geniet. Dat moet beter in 2022.

Luisteren naar je lichaam

Enigszins aansluitend op het vorige is het feit dat we vaker moeten luisteren naar ons lichaam. Dat weet ons namelijk prima te vertellen wanneer we even moet terugschakelen of wanneer iets niet goed zit. De kunst is om daarnaar te luisteren en er ook wat mee te doen. Vertelt je lichaam je dat je rust nodig hebt? Bouw die rust dan ook in. Vertelt je lichaam je dat er iets niet in orde is? Wacht dan niet met naar de huisarts te gaan.

Minstens één ding van je bucketlist strepen

Misschien heb je geen bucketlist op papier, maar in jouw hoofd zitten allicht dingen die je graag nog een keer zou willen ervaren. Het is helemaal aan jou om die zaken te verwezenlijken tijdens je leven. Blijf het niet voor je uit schuiven, maar gun het jezelf. Neem jezelf voor om dit jaar minstens één ding van je bucketlist te kunnen strepen.

Korter douchen

Veel goede voornemens zijn niet per se leuk, en dit is daar één van. Wat is er immers lekkerder dan lekker lang onder de warme douche staan? Maar de gasprijzen zijn explosief gestegen en de kans is groot dat je al een verhoging hebt gehad of er een tegemoet kunt zien. Het is dus verstandig voor je eigen portemonnee om je voor te nemen om korter te douchen, en het is natuurlijk ook gewoon beter voor het milieu om minder water te verspillen en minder gas te verbruiken.

Dus, wat wordt jouw goede voornemen voor 2022? Je hoeft het er niet bij één te houden, natuurlijk. Zolang het maar realistisch is en je er jezelf van overtuigen om er ook voor te gaan. Probeer eerst maar eens Blue Monday, het moment in januari waarop veel goede voornemens gesneuveld zijn, te overleven! Die valt dit jaar op 17 januari.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like