product

Wat zijn de verschillen tussen scheerzeep, scheerschuim en andere scheerproducten?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Er kan een moment komen dat je ervoor kiest om je baard af te scheren en daarna gladgeschoren door het leven te gaan. Of je hebt geen hele baard maar een snor, ringbaardje of sik. In beide gevallen moet je scheren. Dat kan natuurlijk eenvoudig met een elektrisch scheerapparaat, maar daar bereik je nooit een resultaat mee dat zo glad is als met een kwalitatief goed scheermes. Maar ook het scheerproduct dat je daarbij gebruik speelt een rol in hoe glad het eindresultaat wordt. Daarvoor kun je echter kiezen tussen veel verschillende soorten producten scheerzeep, scheerschuim, scheercrème, scheergel en scheerolie. We vertellen wat de belangrijkste verschillen in het gebruik tussen al deze scheerproducten.

Scheerzeep

Het meest klassieke scheerproduct is natuurlijk scheerzeep. Je kent die typische, authentieke bakjes van de Vergulde Hand wel. Je hebt er een scheerkwast bij nodig, die je met warm water nat maakt en vervolgens even over de scheerzeep wrijft om zeep op te nemen. Vervolgens kun je de scheerzeep met de kwast aanbrengen op je gezicht. De haren van de kwast masseren de zeep in en met behulp van het warme water worden je baardharen zachter en open je huidporiën zich. Hierdoor wordt de scheerervaring een stuk comfortabeler dan wanneer je geen scheerzeep zou gebruik en krijg je gemakkelijker een glad scheerresultaat.

Scheerschuim

Een modernere opvolger van de scheerzeep is scheerschuim. Waar je bij scheerzeep zelf schuim creëert met behulp van warm water en een scheerkwast, is dat bij scheerschuim niet meer nodig. Het product is meteen vanuit de spuitbus gereed om op je gezicht gesmeerd te worden. Dat kan gewoon met de hand in plaats van met een scheerkwast. Scheerschuim bevat luchtbellen, die zorgen voor een geleidend laagje op de huid. Hierdoor glijdt het scheermes soepeler over de huid en verloopt de scheerbeurt over het algemeen sneller. Ook het feit dat je niet zelf schuim hoeft te maken en geen kwast hoeft schoon te maken zorgt ervoor dat je met scheerschuim sneller kunt werken.

Scheercrème

Scheercrème lijkt op het eerste gezicht op scheerzeep. Het komt bijvoorbeeld in een vergelijkbaar bakje. Maar in tegenstelling tot bij scheerzeep heb je voor het aanbrengen van scheercrème geen scheerkwast nodig. Het product is zachter dan scheerzeep en kan op de vingers gedaan worden en vervolgens met de hand op het gezicht aangebracht worden. Scheercrème laat zich ook makkelijker opschuimen dan scheerzeep en heeft vaak ook een iets sterkere geur. Scheercrème helpt ook goed om de huid te hydrateren. Voor beginnende scheerders is scheercrème een handige tussenstap op weg naar scheren op de klassieke manier met scheerzeep en een scheerkwast. Een goede tip voor een eventuele zoon, dus!

Scheergel

Scheergel verenigt eigenlijk het beste van alle drie de bovenstaande producten. Je hebt geen scheerkwast nodig om het aan te brengen, want je kunt het gewoon op je vingers doen en dan met de hand over je gezicht verspreiden. Een klein bolletje gel is voldoende. De scheergel begint pas te schuimen wanneer je het aanbrengt. Scheergel is ideaal om je scheermes moeiteloos over je gezicht te laten glijden om op een comfortabele manier tot een glad scheerresultaat te komen. Ook werkt scheergel verkoelend voor je huid en hydrateert het de huid.

Scheerolie

Scheerolie is aan het winnen aan populariteit. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Scheerolie is doorgaans een natuurlijker product dan schuim, zeep, crème of gel en bevat minder ingrediënten die voor irritaties kunnen zorgen. Voor mannen met een gevoelige huid is scheerolie daarom een prettig alternatief voor andere scheerproducten. Scheerolie verzacht de stugste baardharen en is op een vochtige huid eenvoudig te verdelen. Je hebt per keer maar enkele druppels van het product nodig. Daarmee breng je een geleidend laagje aan op de huid, dat in tegenstelling tot bij andere scheerproducten transparant is. Hierdoor heb je meer zicht op wat je met je scheermes doet.

Er is veel te kiezen dus, zeker als je daarbij bedenkt dat er per scheerproduct natuurlijk ook allerlei aanbieders zijn. Welk product jou het best ligt, is afhankelijk van je eigen behoeftes. Het kan zinnig zijn om verschillende producten uit te proberen en daarna pas te besluiten wat het meest geschikte product voor jouw huid en scheerbehoeftes is. Onthoud wel dat alles valt en staal met een kwalitatief goed scheermes.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like