Lifestyle

Lekker koken voor je gezin: wat kun je op tafel zetten?

Lekker koken voor je gezin: wat kun je op tafel zetten?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Eten heeft natuurlijk alles te maken met persoonlijke smaak: het is voor iedereen immers verschillend wat het favoriete gerecht en de bijbehorende bereiding is. Dat kan het ook zo moeilijk maken om iets goeds te bedenken om op tafel te zetten. Wil je eens een avond iets lekkers maken voor je gezin? Lees gauw verder: we delen dé beste gerechten die bij bijna iedereen in de smaak vallen.

Ovengerecht boordevol smaak

Het heeft echt iets anders dan koken in de pan: koken met de oven! Het is dan ook niet gek dat maaltijden uit de oven vaak zo goed in de smaak vallen. Met lekkere oven recepten zorg je voor een feest op tafel. Denk aan lasagne, een quiche of een groenteschotel. Vergeet de finishing touch niet, zoals een knapperig laagje kaas aan de bovenkant. En je kunt ook zoete gerechten in de oven maken, met bijvoorbeeld appels of peren! Ideaal als toetje.

Altijd goed: hamburgers met friet

Een gerecht dat bij een heleboel mensen een glimlach op het gezicht zal toveren? Hamburgers met friet! Het mooie hieraan is dat je de burger op allerlei manieren kunt bereiden. Met rundvlees of kip. Vis is ook een optie, of juist een vegetarische burger. Bedenk verder of je wel of geen kaas op de burger wilt, en wat de ideale toppings zijn. De patat stop je lekker in de frituurpan of de oven. Maak er eventueel nog een salade bij om de aankleding op het bord helemaal compleet te maken.

Smaakvolle pasta

Smaakvolle pasta

Pasta’s zijn er in allerlei soorten te vinden. Dat maakt het ook zo leuk om een lekkere pasta te bereiden! Probeer vooral eens wat vaker verschillende soorten uit, om erachter te komen wat er goed in de smaak valt. Dat begint al bij de pastasoort: van spaghetti tot farfelle, van fusilli tot penne. Verder kun je natuurlijk afwisselen met de ingrediënten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met verschillende groenten en kaas, om tot die ultieme lekkernij op het bord te komen. Drink er een lekker wijntje bij en zet voor je kids een glas limonade op tafel. Om maar wat te noemen.

Pannenkoeken bakken

Het is misschien niet bepaald een culinair hoogstandje, maar valt toch zeker goed in de smaak: pannenkoeken! Zeker als je nog jonge kinderen hebt, doe je ze hier een groot plezier mee. Zorg voor goede toppings, te beginnen met poedersuiker en stroop natuurlijk. Verder kun je denken aan appel, aardbeien, kaas en spek: de afwisseling tussen hartig en zoet scoort punten. Nog een laatste tip! Je kunt vooraf vertellen dat er ’s avonds pannenkoeken op het menu staan, maar het is misschien nog veel leuker om er een verrassing van te maken. Eet smakelijk!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like