Lifestyle

4 manieren om je tuin op te leuken voor de (na)zomer

4 manieren om je tuin op te leuken voor de (na)zomer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Blijf jij deze zomer thuis omdat de situatie rondom het coronavirus te veel obstakels opwerpt om met goed gevoel naar het buitenland op vakantie te kunnen gaan? Dan houd je wellicht wat geld over dat je ergens anders in kan steken. Bijvoorbeeld in het opleuken van je tuin om hier een de ideale ontspanplek voor het restant van de zomer én de nazomer van te maken. We bespreken ter inspiratie een aantal manieren om je tuin op te leuken.

Lounge set

Als je van je tuin de ultieme hangplek wilt maken, dan moet je er ook wel comfortabel kunnen zitten. Een aantal plastic tuinstoelen of naar buiten gesleepte eetkamerstoelen zijn niet meer dan een halfslachtige noodoplossing. Investeer liever in een fijne lounge set waarmee je heerlijk met meerdere mensen kunnen zitten, borrelen en ontspannen. Er zijn veel mooie lounge sets in verschillende prijsklassen te krijgen.

Overkapping

In Nederland weet je natuurlijk nooit zeker of de zomer of nazomer ook daadwerkelijk met zonnige blauwe luchten gaat komen, of dat we een enigszins aangename temperatuur maar wel mét neerslag krijgen. Ook in dat laatste geval kun je in principe gewoon buiten vertoeven, maar dan is wel een overkapping nodig. Nu kun je natuurlijk een hele veranda gaan bouwen, wat een ideale oplossing zou zijn. Maar goedkopere oplossingen zijn bijvoorbeeld een partytent of ander soort tuinoverkapping waarmee je droog kunt zitten als het regent.

Je gedroomde barbecue

Je gedroomde barbecue

Als je niet op vakantie kunt en daar lekker elke dag kunt gaan uiteten, kun je het er thuis natuurlijk nog steeds gewoon van nemen. Veel mannen zijn geboren barbecuechefs en hebben een droombarbecue die ze ooit nog een keer willen hebben. Als je geld overhoudt van de vakantiereis die je niet maakt, kun je wellicht die droom laten uitkomen en jouw favoriete barbecue aanschaffen. En vervolgens natuurlijk de hele zomer barbecueën met vrienden.

Verlichting en sfeerelementen

Als je tot laat buiten wilt kunnen zitten, dan heb je natuurlijk wel voldoende verlichting nodig. Besteed wat tijd aan het aanleggen van die infrastructuur voor verlichting, zodat je niet naar binnen hoeft te vluchten omdat je niets meer kunt zien. Dat kan natuurlijk nog aangevuld worden met sfeerelementen zoals tuinfakkels of een haard. Een terrasverwarmer kan ook een fijne toevoeging zijn voor als het ’s avonds afkoelt.

Het mooie van deze investeringen is dat je er langer plezier van kunt hebben. Alles wat er overblijft van een zomervakantie in het buitenland zijn immers de foto’s!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like