Geen categorie

Bebaarde zangers: ruige baarden, lieflijke klanken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Bebaarde mannen moeten natuurlijk bebaarde idolen hebben. Gelukkig zijn er genoeg mannen die niet alleen met hun baard, maar ook met hun muziek uitblinken. Eerder stelden we al een top 10 samen van de allercoolste baarden uit de rockgeschiedenis. Het kan echter ook een stuk lieflijker. Luister bijvoorbeeld eens naar deze twee muzikanten.

Sam Beam (Iron & Wine)

De Amerikaanse Sam Beam is een zanger die al jaren een indrukwekkende baard heeft. Hij maakt muziek onder de naam Iron & Wine. Voordat hij zijn geld hiermee verdiende, gaf hij les aan de Universiteit van Miami, waar hij filmwetenschappen studeerde. Tegenwoordig is hij, behalve muzikant, ook filmmaker en tekenaar. In 2002 bracht Sam Beam zijn eerste album uit, dat ook de naam Iron & Wine kreeg. Op dit moment heeft hij vijf studio-albums op zijn naam staan en daarnaast verschillende EP´s en singles. Hoewel Sam Beam´s stijl door de jaren heen is veranderd, van stille fluisterliedjes tot krachtigere popnummers met hier en daar wat jazz-invloeden, zijn het folk-achtige karakter, zijn zachte manier van zingen en het experimenteren met instrumenten kenmerkend voor zijn muziek.

Nick Mulvey

Zijn baard is minder indrukwekkend dan die van Sam Beam, maar zijn talent is er niet minder om. Hij is nog maar 26, maar werd met zijn eerdere band, de Portorico Quartet, al eens genomineerd voor een Mercury Music Prize. In die band speelde hij de hang, een UFO-vormig percussie-instrument. Hij verliet de Portorico Quartet in 2011, om zich op zijn eigen carrière als singer-songwriter te richten. De stijl van zijn solo-muziek is heel anders dan die van Portorico Quartet, hoewel percussie nog steeds een belangrijke rol speelt in zijn liedjes. Hij laat zich graag inspireren door muziek van Bob Dylan en Drake, maar ook door Cubaanse en Afrikaanse muziek.

Nick Mulvey live zien? Hij staat 5 september op het Bruis festival in Maastricht. Een festival-checklist en inspiratie voor je festival-garderobe vind je in de Zalando Festivalguide.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like