De Baard Van

De baard van David Michielen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Elke week plaatsen we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag de baard van David Michielen.

Wat is je naam?

David Michielen

Hoe oud ben je?

31 herfsten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Vier dagen per week werk ik voor een wooncorporatie in Amsterdam. Ik probeer daar met en voor bewoners in mijn werkgebied de leefbaarheid te verbeteren. Ik ga daarvoor in gesprek met lokale overheid, maatschappelijke ondernemers, wijkpartners en bewonersgroepen. Ik ontwikkel initiatieven die de woonomgeving schoner, heler en veiliger moeten maken en de bewoners bewegen meer zelfredzaam te worden.

Daarnaast freelance ik als creatieve duizendpoot. Denk aan tekstschrijven zoals blogs, reviews, webteksten, vertalingen, redigatie van uiteenlopen stukken en soms ook copywriting.

Ook geef ik communicatie advies aan startende ondernemers.

Hoe lang heb je al een baard en waarom?

Ik had al jaren een stoppelbaardje maar half november 2013 ben ik gestopt met Remmington stand 3.

Ik was heel benieuwd hoe het mij zou staan, leek me wel stoer en mannelijk. En warempel!

Heb je een baardenheld?

De Australische Scott Maggs aka Jimmy Niggles, organisator van Beardseason. Wat een vette baard, man o man. En hij weet het, hij verschijnt her en der als bebaard model in magazines. De reden van zijn baardbestaan spreekt me ook aan. Daarnaast succesvol pokerspeler Dan Bilzerian. Een goede baard en een gezonde dosis schijt-hebben, zoals het een baarddrager betaamt. Ben er alleen nog niet helemaal uit of het nou afgunst en jaloezie of respect is wat ik voel. En ohja! Niet te vergeten Gandalf natuurlijk.

Wat vindt je directe omgeving ervan?

Ik krijg wisselend ongevraagd commentaar. De mannen in mijn omgeving zijn over het algemeen gelijk gestemd, ze vinden hem vet. De vrouwelijke opinie is nagenoeg gelijk verdeeld. Mijn vriendin twijfelt niet, ze haat hem uit de grond van haar hart, zonder nuance, keihard. “Hij prikt” en ik lijk “op een vogelverschrikker” met mijn “vier kleuren door elkaar”, aldus vrouwlief.

Hoe verzorg je je baard?

Onder de douche was ik hem met mijn hoofdshampoo. Bij het opbrengen van een, overigens hele mannelijke, gezichtscrème neem ik mijn baard ook mee, na het kammen licht doorheen wrijven en hier en daar probeer ik de huid eronder mee te pakken, daarna de kaaklijn aankloppen, een knipoog in de spiegel en hatsé.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke?

Ja ik kom om de maand bij de “Barbershop” in Haarlem, onderdeel van lokale kapper Pierot. Vakmanschap aldaar dus een aanrader wat mij betreft.

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop?

Sceptisch als ik ben, verwachtte ik er niet veel van. Het tegendeel is bewezen. Het was een positieve ervaring en dus voor herhaling vatbaar. Mijn baard werd de eerste keer vooral aan de flanken wat getemd om meer de lengte te accentueren, ik leek direct wat minder een bolle kabouter (ja, lache… hij heet David..) en meer een Eric Corton. De eerder genoemde kloptechniek heb ik trouwens van hen meegekregen.

Wat betekent de baard voor je?

Identiteit, mannelijkheid, een statussymbool onder kaapvaarders. Daarentegen betekend het voor mij ook minder kusjes, aldus de Misses.

Wat vind je van debaard.nl?

Ik hou van lifestyle en opinie blogs. DeBaard.nl is daarop zeker geen uitzondering. Deze rubriek bijvoorbeeld die je nu leest, leuk om de baardverhalen te lezen af en toe. Daarnaast is de shop uitermate handig.

Wat zou je graag nog meer op debaard.nl willen zien?

Zou het niet grappig zijn om eens een rubriek te beginnen waarin partners van baarddragers worden geïnterviewd?

Wil je nog iets kwijt over baarden?

Shaving is for Pussies (vuurbaard.nl)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like