Movies

De leukste LGBT-films en series op Netflix die je misschien nog níet kende

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ook voor de niet-hetero’s heeft Netflix een ruim aanbod van films en series waar zij zich misschien meer in herkennen. Het aanbod aan LGBT films en LGBT series op Netflix in Nederland is te groot om hier in zijn geheel op een rijtje te zetten, en waarschijnlijk ken je je klassiekers zoals RuPaul’s Drag Race en Queer Eye toch al. Daarom hebben we hier gekozen voor een lijstje van de leukste LGBT-films en series op Netflix die je misschien nog níet kende. Deze films en series zijn zeker niet alleen voor de de LGBT dan wel LHBT gemeenschap om van te genieten.

AJ and The Queen

In deze LGBT serie die in het midden hangt tussen comedy en drama speelt RuPaul een karakter genaamd Robert, die ook de drag queen Ruby Red is. Robert is door de zogenaamde liefde van zijn leven beroofd van al zijn geld, en nu berooft een klein jongetje genaamd AJ hem ook van het kleine beetje geld dat hij nog over heeft. Als verstekeling neemt Robert de brutale kleine mee op zijn tour langs drag clubs in Amerika, en natuurlijk ontstaat daar een bijzondere band. Bonus: spot de deelnemers van RuPaul’s Drag Race in deze serie!

Paris is Burning

Benieuwd waar alle verwijzingen uit RuPaul’s Drag Race vandaan komen? Misschien had je het nog niet door, maar de legendarische LGBT film Paris is Burning staat gewoon op Netflix en is een must-see. De film geeft een rauw, realistisch, komisch en ontroerend beeld van de extravagante ballroomscene van het New Yorkse Lower Manhattan.

Elisa y Marcela

Deze Spaanse LGBT film speelt zich af in het 1901 en gaat over Marcela en Elisa, twee vrouwen die dolgraag met elkaar willen trouwen. Zo’n 114 jaar voordat het homohuwelijk in Spanje gelegaliseerd werd, is dit natuurlijk ingewikkeld. Daarom verzinnen ze een plan: Elisa doet zich voor als een man om zo alsnog met Marcela te kunnen trouwen.

Dreamboat

Benieuwd wat er zoal op een gay cruise gebeurd, of zoek je vooral naar herkenbaarheid? De documentaire fil volgt het leven van verschillende mannen aan boord van zo’n gay cruise. De film zit vol met ontroerende momenten en is alleen daarom al de moeite waard.

Super Drags

Super Drags is de enige animatieserie in ons lijstje. Deze Braziliaanse serie gaat over drie collega’s die werken in een winkel en alle drie gay zijn. Ze krijgen te maken met vervelende klanten en een veeleisende baas. Zet het geluidsspoor op Engels om de stemmen van een aantal kandidaten van RuPaul’s Drag Race te horen.

Elite

De serie Elite is Spaans en kreeg in het katholieke thuisland veel kritiek omdat het ‘te gay’ zou zijn. En dat is alle reden om er juist wel naar te gaan kijken. Oh, en de bijzonder knappe mannen en vrouwen en de serie helpen ook wel een beetje.

The Feels

The Feels is een film over een vrijgezellenweekend van een lesbisch koppel. De aanwezige dames komen er daar achter dat één van hen nog nooit een orgasme heeft gehad. Uiteraard moet daar zo snel mogelijk verandering in komen. Maar hoe zit het eigenlijk met het seksleven van de andere dames?

Jenny’s Wedding

Jenny’s Wedding is een film over, je raadt het al: ene Jenny. Zij is al uit de kast bij haar vrienden, maar nog niet bij haar conservatieve familie. Het probleem is echter dat ze op het punt staat om te gaan trouwen met haar vriendin. Hoe gaat de familie op deze dubbele klapper reageren?

Hurricane Bianca

De cynische drag queen Bianca del Rio speelt in deze film een nerdy, homoseksuele leraar bij wie het allemaal niet meezit: hij wordt bij zijn nieuwe baan in het conservatieve Texas al snel ontslagen omdat hij gay is. Om zich te verweren, verandert hij in – verrassing! – Bianca del Rio. Er is ook een vervolg op, dat ook op Netflix te vinden is.

Please Like Me

Dit is misschien wel de leukste LGBT serie op Netflix. De Australische homoseksuele comedian Josh Thomas speelt min of meer zichzelf in deze comedyserie over zijn leven, waarin hij samenwoont met zijn beste vriend en de volwassene is tussen zijn gescheiden ouders. Ook het drama in deze serie is zeer geloofwaardig.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like