Geen categorie

De onderdrukking van de man…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De afgelopen jaren heeft de man een flinke ontwikkeling doorgemaakt qua verzorging. Wij zijn veel verzorgender geworden qua uiterlijk. Het is zelfs niet eens maar raar om als man een crèmepje of een olie te gebruiken. Daarnaast besteden we steeds meer tijd en geld aan onze kleding en kapsels. De trendy kapsel vliegen ons voorbij en we willen het liefst overal aan meedoen. Een zeer goede ontwikkeling, waarom zouden wij mannen onszelf niet mogen verwennen?

Weet jij wel wat je op je gezicht smeert ?

Deze, inmiddels, zeer bekende ontwikkeling wordt nog niet overal doorgevoerd. Regelmatig krijg ik van een groot Zweeds modeketen een magazine met kleren en accessoires. Elke keer weer, ja ik weet het, het is dom van mij, sla ik dat magazine met ambitie open. Even kijken of er nog iets leuks instaat voor ons, de man. Ik sla dat boekje open en de eerste bladzijden zijn in beslag genomen door vrouwen. Op zich is dat geen verkeerd gezicht want het zijn immers allemaal mooie vrouwen. Vol ambitie blijf ik blader. Inmiddels bij pagina 30 zie ik nog steedse dezelfde vrouwelijke modellen voorbij komen. Uhm, hallo? We hebben het vaak over emancipatie maar waar zijn de mannen in dit verhaal? Uit frustratie blader ik snel door om bij de mannenkleding te komen. Op pagina 112 is het dan eindelijk zover. De mannen afdeling begint hier. Hèhè eindelijk kan ik gaan kijken of ik wat tegen kom. Ik blader en ik blader en plots schrik ik. Ik ben er alweer door heen! Waar de vrouwen 112 pagina’s hebben om te kiezen moeten de mannen het doen met een schamele 25.

Oke, ik snap dat vrouwen over het algemeen meer geld uitgeven aan kleding. Dat weten wij maar al te goed. Maar is het over het algemeen ook niet zo dat mannen meer te besteden hebben? Is het niet zo dat mannen steeds meer interesse in mode hebben? Waarom worden wij dan in de magazines helemaal weggestopt alsof we een klein kind zijn. (Wauw, dat is een goede zin, daar zit muziek in.) Aangezien ik uit het blad niets heb kunnen halen ga ik maar naar de winkel. Wederom dom natuurlijk, want daar is het natuurlijk niets anders. Voor de vrouwen zijn 3 verdiepingen beschikbaar gesteld. En voor ons? Wij mogen het doen met een kwart afdeling naast die van de kinderen, ondergoed en woonaccessoires. Misschien moeten we in opstand komen. Iedereen heeft het nog altijd over emancipatie maar is het niet zo dat wij, mannen, onderdrukt worden? Dat wij mannelijke dolle mina’s nodig hebben om de rechten weer gelijk te trekken?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like