Geen categorie

Eerste indruk van de NES Classic

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wij waren zo blij als een kind toen de NES Classic eindelijk binnen kwam. Eindelijk konden we weer even terug naar vroeger. Waar het niet alleen om de Graphics ging maar vooral op de gameplay. Want zeg nu zelf vroeger waren spellen soms gewoon te moeilijk om uit te spelen.

We hebben nu bijna een week ermee gespeeld en man wat is dit vet! Het brengt alle herinneringen weer terug. Met games als Donkey Kong, Double Dragon en Mario. We hebben al eerder geschreven welke games er allemaal bij zitten. Nu hoeven we natuurlijk niet uit te leggen hoe het console werkt en alles.

img_8356

Maar naast de onwijs vette games hebben we eigenlijk wel wat minpuntjes ontdekt en die kunnen je echt aan het twijfelen brengen om hem wel of niet aan te schaffen. Het grootste punt waar wij mee zitten is dat het wel lijkt of Nintendo gewoon geen geld wilt verdienen of dat ze nooit buiten komen om te zien hoe de wereld op dit moment werkt. Zorg gewoon dat er internet op zit met een game/app store eraan. Wij vinden het echt niet erg om voor goede games te betalen en dat mag dan zelfs 5 of 10 euro zijn. Maar die optie zit er gewoon niet in. Er zijn zo ontzettend veel games uitgebracht voor de NES maar die kan je eigenlijk nooit meer spelen. Een App store was hier perfect voor geweest. Alle games binnen bereik, maar nee helaas slaat daar Nintendo de plank al mee mis. Daarnaast is het snoer van de controller veel te kort. Je zit bijna met je neus in je tv wil je beetje fatsoenlijk gamen, dit had wel iets langer gemogen. Ook zit er alleen een usb snoertje bij voor de voeding, maar geen connector om de usb op het stroom aan te sluiten, die moet je zelf maar hebben of kopen. Gelukkig hadden wij nog 3 Apple laders liggen dus wij konden gelijk aan de gang, maar daar moet je wel rekening mee houden.

Maar het grootste gemis vinden we misschien wel Duck Hunt. Dat is toch DE GAME die je wilt spelen. Maar wij hebben begrepen dat dit technisch niet mogelijk is op een LCD/LED tv… Maar wie weet ooit.

Maar de minpunten wegen voor ons niet op tegen de pluspunten want het is echt blijft gewoon vet om die oude games weer te kunnen spelen op je tv, je sluit de stroom en de HDMI kabel aan en gamen maar. En je kan gelukkig je games opslaan zodat je later verder kant.

Al met al een must have voor de fans en dat voor maar 65 euro. (Al schijnt die wel zo goed als overal uitverkocht te zijn.)

Pluspunten

  • De games
  • Nostalgie
  • Opslaan van games

Minpunten

  • Kort snoer controller
  • Geen duckhunt
  • Geen app store
  • Geen voedingssnoer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like