Lifestyle

4 Gouden kledingtips voor je sollicitatiegesprek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Stijlvolle kleding als match bij je baard!

Het dragen van de juiste kleding is een belangrijk onderdeel van een sollicitatiegesprek. Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Naast je houding, het maken van oogcontact en je handdruk, is je kleding hierbij een essentiële factor. Zeker als je een baard hebt! Je wilt natuurlijk wel dat je outfit past bij je baard. Bovendien wil je ervoor zorgen dat de vooroordelen over baarden, waar we eerder al een keer op in zijn gegaan, niet aanwezig zijn bij je gesprekspartners. Juist daarom is het aan jou om te shinen!

Bekijk de 4 gouden tips voor kleding bij een sollicitatiegesprek, die in samenwerking met Robin Hendriks van Schulte Herenmode zijn opgesteld.

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken

Het dragen van de juiste kleding is een belangrijk onderdeel van een sollicitatiegesprek. Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Naast je houding, het maken van oogcontact en je handdruk, is kleding erg belangrijk. Gelukkig zijn er diverse manieren om ervoor te zorgen dat jij en je baard bij je sollicitatiegesprek geen flater slaan en stijlvol voor de dag komen.

  1. Bereid je goed voor

Verdiep je van tevoren goed in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Heeft het bedrijf een formeel imago, of oogt het bedrijf meer casual? Pas hier je kleding op aan. Pas je sollicitatie outfit een paar dagen van tevoren en leg deze kleding apart. Poets een aantal dagen van tevoren je schoenen. Als de schoenen zijn opgedroogd kun je deze nog eens oppoetsen met een droge doek om ze meer te laten glanzen.

Last but not least: je baard: maak ‘m zelf even netjes met een tondeuse. Vergeet de kleine haartjes (je weet wel, die zo los op je wang rondhangen) niet weg te halen. Verwijder ook je nekhaartjes even snel en was je baard tot slot met lauw water, en zorg voor een goede baardolie of een goede zalf. Hierdoor ga je goed voorbereid en met een rustig gevoel het sollicitatiegesprek in.

  1. Maak slimme kledingkeuzes

Bij het samenstellen van een sollicitatie outfit is het belangrijk om goed na te denken over verschillende kleuren. Onbewust maakt iedereen namelijk associaties met kleuren. Denk daarom goed na over welke kleuren je wilt dragen. Dit advies geldt voor elk onderdeel van je outfit. Als je hier een goede keuze in maakt laat je zien dat je oog voor detail hebt. Een waardevolle eigenschap!

Wat de baard betreft, is kleur hier extra belangrijk. Een donkere baard past overal bij, maar hij komt het best tot zijn recht bij een lichtkleurige outfit. Bekijk de associatiekaart om te bepalen waar jij voor wilt gaan. Heb je een lichtkleurige baard, dan kun je beter gaan voor donkere kleuren in je kleding, zolang je de kleur geel maar in de kast laat hangen. Zorg juist voor tegenhangende kleuren, zoals blauw- en donker grijstinten. Voor andere baard kleuren kun je in principe alle kanten op. Denk er in ieder geval goed over na!

Kies tot slot voor kleding die niet te strak, of te los zit. Door het dragen van niet passende kleding kom je al snel onprofessioneel over.

  1. Stijlvolle accessoires

Als je jezelf wilt onderscheiden van andere sollicitanten, kun je ervoor kiezen om meer accessoires toe te voegen aan je outfit. Hiermee laat je zien dat je oog voor detail hebt. Een pochet, dasspeld en kraagpin zijn hier voorbeelden van.

Niet vergeten (!): jouw baard geeft je een stoere look die je best mag aanvullen met nonchalante en stijlvolle accessoires, zoals bretels.

  1. Vlak voor het gesprek

Je wilt tijdens het sollicitatiegesprek geen gekreukte kleding dragen. Strijk je kleding daarom wanneer het nog licht vochtig is. Hierdoor kun je kreukels gemakkelijker uitstrijken. Hou je kleding kreukvrij door te blijven staan in het openbaar vervoer, of je jasje op te hangen als je met de auto reist.

Voor het gesprek ga je nog even snel naar de wc om je baard een laatste check te geven en je bent klaar om die baan te veroveren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like