Sports

Soigneren moet je leren

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Hierbij het eerste blog van onze gastblogger Bjorn van de Langenberg.  Oprichter van www.supersportevents.nl

Soigneren moet je leren

Inmiddels vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste racefiets! Na een leven lang op de voetbalvelden, diverse aanslagen, vliegende tackles op mijn enkels en tientallen blessures adviseerde de huisarts mij om een nieuwe hobby te gaan zoeken. Dat werd dus fietsen!

Wat begon als een hobby werd al snel een verslaving. Mijn sportieve doelen werden steeds extremer en mijn materiaal steeds duurder. Ik begon me steeds meer te spiegelen aan die profrenners, dus ik moest ook de beste en lichtste fiets hebben om nog harder berg op te fietsen. Als onderdeel van deze obsessie werd ook het soigneren steeds belangrijker. Ik voelde me niet alleen een prof, ik wilde er ook uitzien als een prof! Strak fietspakje, bijpassende schoenen, hoge sokken, stoere bril en uiteraard geschoren benen…..

Als voetballer is het absoluut “not done” om je benen te scheren. In deze stoere mannenwereld wordt je al snel als mietje bestempeld, maar hoe anders is het in de wielrennerij. Een beetje wielrenner scheert zijn benen, anders hoor je er niet bij. Er wordt vaak om gelachen, maar bij velen is niet bekend dat geschoren benen ook veel voordelen heeft

Om te beginnen bij een sportmassage. In mijn periode als voetballer heb ik regelmatig op de massagetafel gelegen of liever gezegd “op de pijnbank”, want sportmassages zijn een ware martelgang. Helemaal als je ook nog eens haren op je benen hebt staan! Om maar niet te spreken over de vele ontstoken haarzakjes na afloop. Nee, dan geef mij maar lekker gladde benen.

Afgelopen weekend vielen ze weer met bosjes in de Tour de France. Het aantal schaafwonden was niet te tellen. Het is mij vorige week zelf ook overkomen. Tijdens een gladde afdaling in de Italiaanse Dolomieten schoof ik hard onderuit. Kleding kapot, gekneusde heup en meerdere schaafwonden op mijn been en billen. Die schaafwonden zijn inmiddels mooie korsten geworden, maar stel je eens voor dat mijn been nog vol stond met haren. Dat zou een bron voor vuil en ontstekingen zijn geweest!

Al met al hebben gladde benen dus ook een functionaliteit, maar laten we eerlijk zijn….. De belangrijkste reden blijft toch om goed gesoigneerd op de fiets te zitten! Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens mijn korte fietsvakantie in Italië. Overal reden gesoigneerde Italianen rond met zongebruinde benen, glimmend van de massageolie. Dure fiets onder hun kont, strak fietspakje, bijpassend brilletje en het plaatje is compleet.

Maar ojee, de zomervakantie met het gezin staat voor de deur. Lekker zonnebaden aan de Costa Brava en ineens sta je daar in je zwembroek bij het zwembad, met je half bruine armen en benen en je witte bovenlijf! Dan blijkt maar eens temeer, soigneren moet je leren……!

Bjorn Langenberg

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like