Sports

Op wie moeten we dit seizoen letten in de Eredivisie?

Nieuw seizoen eredivisie
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De Eredivisie is weer begonnen. Zoals we onze hoogste voetbalcompetities kennen ging dit meteen alweer gepaard met een aantal verrassende uitslagen. De Eredivisie is een mooie springplank voor voetballers op weg naar de grote Europese voetbalcompetities. Natuurlijk kennen we allemaal de toppers in de competitie, zoals de sterspelers van Ajax, PSV-talenten Malen en Bergwijn en Feyenoord-vedettes Berghuis en Jørgensen. Maar ook bij de andere clubs vinden we spelers die we dit jaar zeker in de gaten moeten houden. Wij stellen er een aantal aan je voor.

Myron Boadu (AZ)

Myron Boadu rammelt al een tijde aan de poort van de Eredivisie, maar door verschillende zware blessures is de 18-jarige aanvaller van AZ nog nooit een vaste waarde geweest. Dit seizoen moet voor Boadu het seizoen van zijn doorbraak worden. De snelle aanvaller doorliep sinds 2013 de Alkmaarse jeugdopleiding en kwam de beloften in het eerste elftal terecht, waar hij op 6 mei 2018 debuteerde in het eerste elftal. Wanneer Boadu fit blijft, is het een parel voor de Eredivisie waar we met z’n allen zeker van kunnen gaan genieten.

Àlex Carbonell (Fortuna Sittard)

Deze aanwinst van Fortuna Sittard speelde in 2016 in het FC Barcelona tenue een wedstrijd om de Copa del Rey. Om zich heen zag Àlex Carbonell namen als Denis Suárez, Paco Alcácer, Arda Turan en Jasper Cillessen. Dit jaar komt de centrale middenvelder op huurbasis over van Valencia. De Spanjaarden verwachten veel van de 21-jarige middenvelder en hopen hem in Limburg de broodnodige ervaring te laten opdoen.

Aitor Cantalapiedra (FC Twente)

In de Keuken Kampioen Divisie maakte men vorig jaar al kennis met Aitor Cantalapiedra. Aan de hand van de Spaanse vleugelaanvaller veroverde de Enschedese ploeg de titel. Aitor kwam in eigen land uit voor FC Barcelona, Villarreal en Sevilla. Als hij hetzelfde kan brengen als vorig jaar, kan de voetballiefhebber dit seizoen absoluut gaan genieten van de Spanjaard.

Voetbal eredivisie nieuw seizoen

Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht)

Er zijn in de Eredivisie maar weinig spelers die wedstrijden speelden in het PSG tenue. FC Utrecht-aanvaller Jean-Christope Bahebeck mocht dit liefst 53 keer doen, waaronder ook meerdere malen in Europees verband. Na een zwerftocht door Frankrijk en Italië kwam hij twee jaar geleden in Utrecht terecht, waar hij al meerdere malen het net wist te vinden. De Fransman miste door diverse blessures geregeld wedstrijden, maar toonde als hij fit was zijn grote klasse.

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie en ieder jaar weer zijn er ook speler die ons compleet verrassen. Van wie verwacht jij dit jaar het meeste?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like