Lifestyle

Mannen met baarden: dít mag niet ontbreken in jullie badkamer

Mannen met baarden dít mag niet ontbreken in jullie badkamer
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ga jij voor een perfect getrimde stoppelbaard of juist voor een lange sik met een excentrieke snor? Wat jouw stijl ook is, goede verzorging is altijd belangrijk. Voor de beste baardverzorging mogen de onderstaande items niet ontbreken. Van een speciale baardborstel tot de juiste led inbouwspots. Wat mag jij nog toevoegen aan jouw badkamer?

Scheerspiegel

Het is mogelijk om te scheren met gebruik van een normale badkamerspiegel, maar je kunt veel nauwkeuriger te werk gaan met een scheerspiegel. Dit is een losse spiegel op een standaard of een spiegel die je aan de wand bevestigt. De meeste scheerspiegels zijn voorzien van twee zijden: een normale en een vergrotende spiegel. Het is ook erg handig voor het epileren van wenkbrauwen of het weghalen van neusharen.

Goede LED verlichting

Zonder goede verlichting kun je niet aan de slag. Het is belangrijk om zowel directe als indirect verlichting te hebben in de badkamer. Zorg eerst voor de juiste plafondverlichting. Inbouwspotjes zijn hier perfect voor. Als je spots wil monteren boven het bad of vlakbij de inloopdouche, kun je het beste gebruik maken van een inbouwspot ip65. Spots met deze IP-waarde zijn goed bestand tegen vocht. Verwerk daarnaast LED verlichting boven en naast de spiegel voor het directe licht. Het is helemaal fijn als je de spots of wandlampen kun verstellen. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk schaduw op je gezicht valt tijdens het scheren. Zo is de kans kleiner dat je een haartje over het hoofd ziet.

Extra tondeuse kammen

Je kunt een baard trimmen met een tondeuse. Als je een vrij lange baard hebt, is het wel essentieel om extra kammen in een grotere maat aan te schaffen. Deze opzetstukjes zitten vaak niet bij een standaard set.

Speciale baardborstel

Speciale baardborstel

Borstel de baard niet met een willekeurige haarborstel, maar gebruik een speciale baardborstel. De haren van een baardborstel zijn vaak wat stugger, waardoor het direct de onderliggende huid scrubt. Hiermee voorkom je ingegroeide haartjes en houd je de baard echt goed schoon.

Baardshampoo en olie

Alleen borstelen is natuurlijk niet voldoende. Reinig jouw baard ook regelmatig met shampoo. Koop een speciale baardshampoo en eventueel een conditioner. Verzorg de haren daarnaast met een voedende baardolie.

Hygiënische opbergruimte

Creëer een plekje waar je al jouw verzorgingsproducten netjes en schoon kunt opbergen. Je wilt jouw baard natuurlijk niet schoonmaken met een stoffige borstel of trimmen met een vuile tondeuse. Houd scherpe/gevaarlijke voorwerpen bovendien buiten het bereik van kinderen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like