Lifestyle

Nieuwe auto kopen? 3 zaken om te overwegen

Nieuwe auto kopen 3 zaken om te overwegen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Heb jij in je hoofd zitten dat je graag een nieuwe auto wilt kopen? Er is natuurlijk weinig leuker dan rondshoppen voor een nieuwe auto en testritjes maken. De keuze is reuze, evenals het verschil in prijsbereik. Hoe dan ook is het een flinke aankoop die je niet zomaar moet maken. We zetten een aantal zaken op een rijtje die bij een nieuwe auto kopen in overweging genomen moeten worden.

Elektrische of ‘fossiele’ nieuwe auto kopen

Een belangrijk en actueel punt om te overwegen, is of je voor een auto op brandstof of voor een elektrische auto gaat. De elektrische auto moet uiteindelijk de auto op fossiele brandstof vervangen. Maar is het nu al de tijd voor jou om voor een elektrische auto te gaan? Dat ligt ten eerste natuurlijk aan je eigen beweegredenen. Wil jij graag een bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering, of geef je daar niet zoveel om? De infrastructuur voor elektrische auto’s is volop in ontwikkeling, maar de wereld is er nog niet helemaal op ingericht. Gaat dat je te veel beperken? Daarnaast is het belangrijk om te overwegen hoeveel jouw auto over een aantal jaar als je hem wilt verkopen nog waard zal zijn. Een auto op fossiele brandstof kan tegen die tijd al een stuk minder in trek zijn, maar een tweedehands elektrische auto heeft vaak op een gegeven moment een nieuwe accu nodig om nog interessant te zijn voor een nieuwe koper.

Hoe financier je de aankoop van je nieuwe auto?

Niet onbelangrijk is natuurlijk of je jezelf een nieuwe auto kopen kunt veroorloven. Heb je met de inruil van je oude auto en je gespaarde geld voldoende om het zelf te financieren? Dan is er natuurlijk geen probleem. Maar wil je de kosten van je aankoop spreiden, dan moet je geld lenen of een afbetalingsregeling treffen met de autodealer. Aan dat laatste zitten een aantal nadelen die belangrijk zijn om te overwegen. Ten eerste is de auto pas van jou nadat je hem afbetaald hebt. Daarnaast is de rente hoger dan bij een bank en is extra aflossen niet mogelijk. Deze nadelen heb je bij een kredietverstrekker doorgaans niet. Daarom is het zeker de moeite waard om een autofinanciering via een bank of andere kredietverstrekker te overwegen. Voor alle scenario’s waarin je de auto niet met je eigen geld betaalt, geldt natuurlijk wel het mantra ‘geld lenen kost geld’.

Nieuwe auto kopen

Moet je wel een nieuwe auto kopen?

Bij een nieuwe auto kopen hoort ook om op z’n minst even de overweging te maken of de auto per se nieuw moet zijn. Natuurlijk is de geur van een nieuwe auto verleidelijk en voelt het lekker om in een fonkelnieuwe auto te rijden. Maar het is wel zo dat zo gauw je de auto van het terrein van de dealer af rijdt, hij meteen een aantal duizend euro’s minder waard wordt, omdat het vanaf dat moment een tweedehands auto is voor een volgende koper. Het kan dus zeker geen kwaad om eens rond te kijken naar een jonge tweedehands auto die mogelijk ook aan de wensen kan voldoen.

Verder zijn er natuurlijk nog zaken te overwegen als het verbruik van de auto, het aantal zitplaatsen en de ruimte in de auto. Veel succes met het vinden van jouw nieuwe auto!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like