Lifestyle

Opties om je huis nog fijner te maken

Je huis nog fijner maken
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als man ben je er niet vies van om de armen uit de mouwen te steken. Laat je eigen huis nou de beste plek zijn om hiermee aan de slag te gaan. Het is natuurlijk gaaf om zelf iets te bouwen om er vervolgens van te genieten. Wil jij weten wat voor mogelijkheden je thuis hebt om nog meer te genieten van je huis? In dit artikel lees je twee opties.

Zolder, washok of mancave

De bovenste kamer van het huis is vaak de minst gebruikte en dit terwijl het vaak veel mogelijkheden heeft. De reden hiervoor is dat de meeste zolders schuine wanden hebben, waardoor inrichten lastig is. Door bijvoorbeeld een kunststof dakkapel te laten plaatsen, haal je meer uit je zolder. Je geniet dan direct van extra ruimte en licht, waardoor het inrichten vele malen makkelijker is. Door een dakkapel offerte aan te vragen, kom je erachter wat je gaat betalen. Als je er meerdere aanvraagt, kies je ook nog voor de beste deal. Zodra de dakkapel geplaatst is, ga je echt aan de slag. Door de extra ruimte is de zolder nu perfect voor een mancave! Zet een lekkere bank neer, een televisie voor sport, films en games en een kleine koelkast voor drinken. Vervolgens nodig je een aantal vrienden uit en geniet je van je nieuwe mancave.

Geniet van een keuken waar Gordon Ramsay jaloers op is

Keuken nog fijner maken

Ben je na het kijken van 24kitchen geïnspireerd en wil je ook een mooie keuken in je huis? Een nieuwe mooie keuken is genieten voor iedereen in het huis, maar naast een mooie keuken wil je natuurlijk ook dat de keuken functioneel is. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat iedereen er wilt koken. Bepaal eerst wat je mist in je huidige keuken. Is alle apparatuur aanwezig en is dit binnen handbereik? Daarnaast is een kookeiland een hele mooie toevoeging, zo zorg je ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt om te snijden en dergelijke. Ben je bekend met de keukendriehoek? Dit is een denkbeeldige verbinding tussen de spoelbak, koelkast en de kookplaat. Zorg dat de weg hiertussen vrij is en makkelijk te bereiken, dit zijn de plekken waar je het meeste gebruik van gaat maken. Tot slot staan hieronder nog een aantal tips om je keuken zelf te bouwen.

  • Begin met het schrijven van een plan
    • Tijds- en financiële planning
    • Plattegrond & indeling
  • Schat je capaciteiten goed in. Schakel een professional in voor lastige zaken
  • Zorg dat je een 15% buffer voor je budget hebt

Maak een huisbar

Komen jouw vrienden vaak langs om een drankje te doen en baalt je partner dat zij hierdoor haar programma’s mist? Dan is een huisbar een goede oplossing, vooral wanneer je nog ruimte in de mancave over hebt. Een huisbar is vrij eenvoudig te maken met pallets en wat benodigdheden van een bouwmarkt. Hoe handiger je bent, des te mooier en gekker je de bar maakt. Hieronder volgen nog een aantal tips om rekening mee te houden.

  • Barmeubel;

Een bar is natuurlijk niets zonder een robuust barmeubel. Hij moet namelijk wel bestendig zijn tegen die ene onhandige vriend. 

  • Barkrukken

De barkrukken zijn een van de meest belangrijke onderdelen van de bar, je vrienden en jij moeten uiteraard wel lekker zitten. 

  • Werk de bar goed af

Let er bij het afwerken op dat er geen spijkers, splinters of scherpe randen meer aan de bar zitten. Je wilt natuurlijk niet dat je maten splinters oplopen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like