Lifestyle

Wat zijn de beste werkschoenen voor jou?

Wat-zijn-de-beste-werkschoenen-voor-jou
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als je de hele dag op je benen moet staan op je werk, dan wil je dat je voeten zo goed mogelijke geaccommodeerd worden om de dag door te komen. Dat betekent dat passend schoeisel voor op het werk een noodzakelijkheid is. Los van comfort is veiligheid natuurlijk ook factor die je daarin moet meenemen. Wat is nu eigenlijk het beste soort werkschoenen voor jou?

Werkschoenen met stalen neus

Welbekend zijn de werkschoenen met stalen neus. Deze hebben een bepaalde veiligheidsnormering. Die is er om je voeten te beschermen tegen zware spullen die op je schoenen kunnen landen of scherpe dingen die op de grond liggen. Werk je met zware spullen die verplaatst moeten worden of kunnen vallen of in een ruimte waar spijkers en schroeven op de grond terechtkomen, dan kan het verplicht zijn om werkschoenen met stalen neus en stalen zolen te dragen. Ook als dat voor jouw werkomgeving niet geldt, is het het overwegen waard om je voeten op deze manier te beschermen. Je wilt immers niet het risico lopen dat de botten in je voeten verbrijzeld worden of een schroef een gat in je voetzool boort.

Werkschoenen zonder stalen neus

Er bestaan ook werkschoenen zonder stalen neus. Dit worden ook wel eens ‘onbeveiligde’ werkschoenen genoemd worden. Dit soort schoenen is veel in gebruik in de zorg en de horeca. Waarom zou je voor onbeveiligde schoenen kiezen als je ook voor beveiligde werkschoenen kan kiezen? Schoen zonder stalen neus en stalen zool zijn minder zwaar en bieden ook meer bewegingsruimte. Veel lopen op zware schoenen kan ook erg vermoeiend zijn. Daarom kun je beter voor werkschoenen zonder stalen neus kiezen als je de bescherming die zo’n stalen neus biedt eigenlijk niet nodig hebt in je werk. Raadpleeg wel je werkgever hierover. Als die beveiligde werkschoenen verplicht stelt, dan heb je het daarmee te doen.

Beste-werkschoenen-voor-jou

Waarom onbeveiligde werkschoenen in plaats van vrijetijdsschoenen?

Als je geen extra beveiliging voor je voeten nodig hebt, waarom zou je dan niet gewoon voor vrijetijdsschoenen kiezen? Een belangrijk argument om toch voor onbeveiligde werkschoenen te gaan, zijn de zolen die gebruikt worden voor die werkschoenen. Deze zijn namelijk voorzien van antislip zolen. Deze bieden extra grip en kunnen zo voorkomen dat uitglijdt. Bij vrijetijdsschoenen is daar minder rekening mee gehouden. Een ander argument is dat onbeveiligde werkschoenen antistatisch zijn. Onbeveiligde werkschoenen voldoen om deze redenen aan verschillende normeringen waar vrijetijdsschoenen niet aan voldoen.

Heb je een kantoorbaan, dan heb je natuurlijk niet veel bijzondere bescherming nodig voor je voeten. Dan gaat de keuze vooral tussen chique of casual. Casual is in de zakenwereld niet echt wenselijk, maar daarbij maakt het natuurlijk wel verschil of je in aanraking komt met klanten of niet. Eén ding is in ieder geval zeker: de hele dag staan en lopen op nette schoenen is niet erg prettig voor je voeten.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like