Tech

Zo haal je meer uit je Wifi

Wifi
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wifi is niet meer weg te denken uit een modern huishouden. Dat neemt niet weg dat de kwaliteit nog weleens te wensen over laat. Daar kan je dus wel iets meer mee. Bijvoorbeeld door een aantal belangrijke tips op te volgen om op die manier meer uit de mogelijkheden te halen. Soms kunnen enkele slimme maar simpele handelingen al heel veel effect hebben op wat er met je verbinding mogelijk is. Kijk daarom snel naar wat jij allemaal kunt doen om nog beter en gemakkelijker te kunnen internetten overal in je eigen woning. De volgende zaken spelen mee.

Schuiven met je router

Het klinkt misschien als een open deur, maar de plek van je router is vaak de grootste boosdoener als je een slechte verbinding hebt. Heel simpel is dan dus het verplaatsen van de router. Wanneer je eens een andere plek in huis probeert, dan kan dat zomaar heel veel schelen. Heb je alles al eens geprobeerd, dan weet je dus in ieder geval alvast wat de ideale plek voor de router is. Dan zijn er natuurlijk nog allerlei andere zaken die je kunt aanpakken om alles nog net wat beter te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan het volgende.

Gebruik slechts één netwerkmodus

Het is vaak mogelijk om bij je instellingen voor verschillende netwerkmodi te kiezen. Soms kan het zo zijn dat je dit door elkaar haalt. Het kan ook zijn dat je nooit goed naar de verschillende mogelijkheden die de apparaten te bieden hebben hebt gekeken. Daardoor kan het dus ook wel lastig zijn om de verbindingen optimaal te houden. Kijk daarom altijd of je alles zoveel als mogelijk op dezelfde modus kunt behouden. Daarmee zorg je dat je verbinding het best blijft. Lees je eventueel in over de verschillende standen om een goed beeld te krijgen van wat je doet.

De juiste beveiliging

Zorg ervoor dat je wifi goed beveiligd is. Zorg ook dat je de juiste soort beveiliging gebruikt. Het gebeurt nogal eens dat er veel te zware beveiligingssystemen worden gebruikt voor hele gebruikelijke thuisverbindingen. Dit is veel meer dan eigenlijk nodig is en kan dus ook onnodig de mogelijkheden van je netwerk beïnvloeden. Zorg dus dat dit niet het geval is. Een standaard WPA2-beveiliging is over het algemeen meer dan genoeg om er zeker van te zijn dat je goed beschermd bent en toch gewoon genoeg snelheid en mogelijkheden behoudt als je met je verbinding aan de slag gaat.

Verander de instellingen

Wanneer je niet tevreden bent over de mogelijkheden die je nu hebt en de snelheid die je verbinding nu biedt, dan is er natuurlijk een hele logische mogelijkheid. De instellingen zoals ze nu staan voldoen niet aan wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de bandbreedte of aan het kanaal dat je gebruikt. Het is dan dus slim om de instellingen eens na te lopen en het één en ander te veranderen om op die manier te zien wat dit voor effect heeft op je verbinding. Voor je het weet blijkt dit dus precies het probleem te zijn waar je mee worstelde.

Vernieuwen en verbeteren

Blijkt geen van de bovenstaande mogelijkheden je wifi te verbeteren, hoe onwaarschijnlijk dit ook is, dan is er nog maar één oplossing. Je moet dan gaan vernieuwen en verbeteren. Het is dan bijvoorbeeld slim om een nieuwe router aan te schaffen of om updates te kopen of te downloaden die je kunt toepassen. Vaak kan je hier dan het verschil mee maken. Aan de hand daarvan kan je dan een betere en sterkere verbinding opzetten. Een andere optie is natuurlijk het aanschaffen van versterkers om mee te werken. Dit wil vaak ook veel helpen om je verbinding te versterken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like