Entrepreneurship

Zo kies je een side hustle

Side hustle
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De side hustle is in korte tijd flink populair geworden. Het is een manier om zonder al te groot risico toch te proeven van het ondernemerschap. Het is ook een manier om een extra stok achter de deur te hebben wanneer je al ondernemer bent. Zo kan je je risico een klein beetje spreiden. Het is dan natuurlijk wel zeer belangrijk om de juiste side hustle te kiezen. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? De volgende tips gaan je helpen om dit gemakkelijker te maken. Op die manier kan iedereen de juiste bijklusverdiensten vinden voor zichzelf.

Zoek je passie

Dit is misschien wel de belangrijkste factor waaraan je side hustle moet voldoen. Je gaat hier immers je vrije tijd aan opofferen. Het is immers een stukje ondernemen dat je buiten je baan om doet. Alleen al om die reden is het dus ook heel belangrijk dat het iets is wat je echt heel leuk vindt. Is dit niet het geval, dan wordt het wel heel lastig om het allemaal vol te blijven houden. Richt je dus op iets wat je echt leuk vindt om te doen. Zo gaat het ook niet zo snel voelen alsof je moet werken. Dit is heel belangrijk.

Zoek een veld waarin iets te verdienen valt

Wat belangrijk is om te begrijpen is dat een side hustle als een uit de hand gelopen hobby begint, maar vaak kan uitgroeien tot je zogenaamde main hustle. Dit is gewoon een ander woord voor je vaste baan. Wanneer je dus op zoek gaat naar een side hustle om je ondernemerschap eens mee te testen, dan doe je dat in een vak waarin ook wel iets te verdienen valt naar jouw mening. Aan de hand daarvan kan je dan zorgen dat je hustle ook echt de moeite waard is. Dit kan natuurlijk wel nog altijd van alles zijn.

Zoek iets wat binnen je schema past

Je side hustle moet je niet tot overspannenheid jagen. Het is iets wat je naast je werk gaat doen dat je het best kunt omschrijven als een verdienende hobby. Je moet het dus niet alleen als een passie zien, je moet er ook niet meer tijd aan kwijt zijn dan de tijd die je ter beschikking hebt. Omdat het niet je vaste baan betreft is het belangrijk dat je iets kiest wat niet te groot in omvang is. Of toch in ieder geval niet in de beginfase. Later kan je altijd nog je vaste baan ervan maken.

Richt je op een dienst

Natuurlijk zijn er ook banen in de maakindustrie die goed als side hustle kunnen dienen, maar vooral waar het gaat om diensten kan je heel veel kanten op. Het voordeel van diensten is vaak dat je er niet veel voor nodig hebt om eraan te beginnen. Over het algemeen is je kennis en een stuk gereedschap of een machine meer dan genoeg om de dienst waarover het gaat aan te kunnen bieden. Dit is dus de perfecte opstap om gebruik van te maken. Om die reden is de dienstensector aan te raden als je een side hustle gaat kiezen.

Kijk naar de grote platforms

Door de gig-economie is het gemakkelijker dan ooit geworden om een side hustle te starten. Je kunt je min of meer gewoon op een platform storten en je kan al een heel eind komen. Denk bijvoorbeeld aan een bijbaantje als Uber-chauffeur. Dit is direct heel gemakkelijk te doen. Dat kan je dan bijvoorbeeld ook weer gebruiken om te netwerken. Je leert immers weer allerlei mensen kennen. Je weet nooit wat hier dan weer uit voort kan komen. Voor je het weet heb je allerlei andere hustles lopen waar je van alles mee kunt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like