Lifestyle

Zo pak je de uitstraling van je huis aan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

In de zomer ben je vaak druk met tuinieren: bloemen hebben veel water nodig, het onkruid groeit hard en het gras moet vaak gemaaid worden. Die tijd houd je in de winter over. In deze tijd is je tuin een stuk grauwer waardoor de uitstraling van je huis en tuin ook sneller kil overkomt. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig, er zijn namelijk genoeg dingen om te doen in de winter, waardoor je huis toch een fijne uitstraling heeft. Hoe je dat bereikt lees je in dit artikel.

Ruim de tuin op

In de winter groeit onkruid niet, of in ieder geval een stuk minder snel. Zorg dat je in de koudere maanden al het onkruid weghaalt. Haal het weg tussen de bloemen en bosjes, maar ook tussen de tegels. Zo lijkt de tuin meteen een stuk netter en bespaar je jezelf veel moeite in de lente.

Gebruik je bladeren

Het is natuurlijk erg vervelend dat je tuin in de herfst om de haverklap vol licht met bladeren. Je gras krijgt daardoor minder zuurstof en daarom is het wel belangrijk om het weg te harken. Bladeren kunnen echter ook heel functioneel zijn. Leg ze bijvoorbeeld om bloemen of planten, dit fungeert dan als een soort deken waardoor ze minder snel dood zullen vriezen.

Koop winterbestendige planten

Koop winterviooltjes om je tuin wat op te fleuren in de winter. Deze vrolijke bloemetjes zijn knalpaars gekleurd en gaan niet dood wanneer het vriest. Zorg dat ze in een potje staan waar ze genoeg zonlicht krijgen en geef ze genoeg water, maar niet als het vriest. Een plant die niet in een potje hoeft, maar ook de winter overleefd is de scheefkelk. Deze heeft mooie witte bloemetjes.

Luxe door je dak

Een dak heeft natuurlijk een groot aandeel in de uitstraling van je huis. Is je dakbedekking verouderd, dan is dit een goede periode om voor een nieuw dak te gaan. Mocht het namelijk gaan sneeuwen in de winter, dan heb je met een verouderd dak namelijk vijf keer zoveel kans op lekkage. Ga voor bredere, matte dakpannen voor een luxere uitstraling, of voor riet voor een authentiek gevoel.

Deuren

Deuren vallen heel erg op wanneer je naar een huis kijkt. Veel mensen zijn niet lyrisch over hun deur, maar vinden het te duur om er een nieuwe in te laten zetten. In dit geval is het leuk om de deur eens van kleur te laten veranderen of een hout look te geven. Door een renolitfolie aan te brengen op je voordeur veranderd meteen de uitstraling van je huis. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de garagedeur. Dit is een groot oppervlakte dus de kleur is erg bepalend.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like