Lifestyle

3 voordelen van het investeren in cryptovaluta

3 voordelen van het investeren in cryptovaluta
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Cryptovaluta als Bitcoin, Ethereum en Ripple gaan alweer een tijdje mee in de online wereld. Wat in eerste instantie een bevlieging leek, heeft een aantal mensen flink rijk gemaakt en kan nog steeds op grote interesse rekenen. Crypto currency is here to stay. Alle reden om er meer over te weten te komen. Daarom bespreken we drie voordelen van het investeren in cryptovaluta.

Volatiliteit als voordeel

Cryptovaluta zijn volatieler dan fysieke valuta, in de zin van grotere schommelingen in waarde. Het lijkt in die zin meer op een aandelenmarkt. Die volatiliteit kun je als nadeel zien, want de cryptovaluta die jij bezit kan sterk in waarde dalen. Maar het tegenovergestelde is ook mogelijk, en daar zijn best een aantal mensen al heel rijk van geworden. Het is een kwestie van op het juiste moment aankopen. Na de eerste gigantische stijging van waardes een aantal jaar geleden is het daarna weer een tijd minder gegaan met cryptovaluta, maar inmiddels is bewezen dat een nieuwe stijging weer gaande is en dus wel degelijk mogelijk is. Crypto kopen kan dus wel degelijk ook voor de toekomst nog een nuttige investering zijn.

Investering én betaalmiddel

Je kunt cryptovaluta dus aankopen als investering, met de bedoeling om de waarde ervan te zien groeien. Bij veel andere investeringen kun je tussen het besteden van je geld aan de investering en de uitbetaling daarvan niet bij het bedrag dat je geïnvesteerd hebt. In het geval van cryptovaluta is jouw investering nog steeds een betaalmiddel. Je kunt immers op steeds meer plekken, hoofdzakelijke online, betalingen doen met cryptovaluta.

Voordelen van het investeren in cryptovaluta

Buiten de banken om

Ben je wars van almachtige banken die kunnen bijhouden hoeveel geld jij hebt en waar je het aan uitgeeft? Het bezitten van cryptovaluta en het uitvoeren van transacties daarmee gaat geheel buiten de banken om. Alle mutaties worden bij cryptovaluta door gebruikers zelf netjes bijgehouden middels de blockchain. De cryptomarkt biedt een anonimiteit die anders onmogelijk is. Je hebt geen bankrekening met persoonsgegevens die bekend zijn bij een centraal instituut, maar een cryptowallet die je kunt beheren vanaf een online platform. Het verhandelen van cryptovaluta doe je via een online platform als LiteBit. Deze achterliggende gedachte van vrijheid en anonimiteit is voor vele huidige gebruikers van cryptovaluta een belangrijke reden om waar mogelijk over te stappen op cryptogeld.

Uiteraard kun je je investering zo groot of klein maken als je wilt. Wil je liever eerst even een teen in het water steken, begin dan met een kleine aankoop van cryptovaluta om even het gevoel te krijgen van hoe het nu allemaal werkt. Wie weet kun je daarna een goede slag slaan!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like