Lifestyle

6 goede voornemens voor 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We zijn begonnen aan een nieuw jaar. Bij velen gaat een nieuw jaar gepaard met goede voornemens. Hoe zit dat bij jou? Heb jij ook goede voornemens voor 2021? Zo niet, dan weten wij er misschien nog een paar!

Een epische baard laten staan

Als je nog geen epische baard hebt, dan is het natuurlijk een uitstekend voornemen om die het komende jaar te gaan kweken. Een mooie baard is immers een groot genot. Het geeft je smoel én iets om met liefde te verzorgen. Geen zin in een grote baard? Vooruit, een epische snor mag ook, als je die letterlijk tot in de puntjes verzorgt.

Baardolie gebruiken

Je baard blijft niet van zichzelf mooi, en de huid eronder blijft niet van zichzelf gezond. Als je een baard hebt en nog geen baardolie gebruikt, dan is nu tijd om daarmee te beginnen. Met baardolie kun je twee vliegen in één klap slaan: je hydrateert de huid onder je baard en je zorgt ervoor dat jouw baardharen stevig blijven en niet uitdrogen. Daarnaast is het fijne van baardolie dat het kan helpen om je baard in vorm te houden, als je het gebruikt in combinatie met een baardkam of een baardborstel. Een prettig bijkomend voordeel van het verzorgen van je baard met baardolie, is overigens dat je baard dan altijd lekker ruikt en lekker zacht wordt.

Beter je best doen om klitten te voorkomen

Klitten en knopen in je baard zijn eigenlijk niet te voorkomen als je niet bewust je best doet om ze tegen te gaan. Was elke dag onder de douche warm water door je baard, want dat maakt je baardharen al wat zachter en meegaander. Was je baard niet elke dag met baardshampoo, want dat kan je baardharen juist droog en beschadigd maken, omdat je de natuurlijke oliën eruit wast. Nadat je je baard gedroogd hebt, verzorg je hem met de eerdergenoemde baardolie. Als je de baardolie goed ingemasseerd hebt, moet je je baard kammen met een baardkam. Dat zou nu pijnloos moeten kunnen. Kam altijd van beneden naar boven. Gebruik een baardkam die van hout of cellulose acetaat gemaakt is, want een plastic of stalen baardkam maakt je baardharen statisch, met als gevolg dat je ze er sneller op een pijnlijke wijze mee uit je gezicht trekt.

Zelf bier brouwen

Dit is het moment om eens te gaan experimenteren met het brouwen van je eigen craft beer. Waarom? Van dat ‘thuiswerken is de norm’ zijn we voorlopig nog niet van af, want het duurt nog wel even voordat we allemaal gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Alle ruimte dus om thuis een paar pannen en ketels in de gaten te houden. En zeg nu zelf, iedere liefhebber van een lekker craft biertje wil toch zelf het ultieme bier brouwen? Dus zet 2021 in het teken van die perfecte stout of IPA.

Meer date nights

Heb je een partner? Op een gegeven moment raak je allebei zo vast in werk en andere bezigheden, dat je soms vergeet tijd voor elkaar te maken. Daarom is een goed voornemen voor 2021 om regelmatig een ‘date night’ met z’n tweetjes in te plannen. Samen op de bank met lekkere hapjes naar een romantische film kijken, een lekker en romantisch diner waarbij je tijd neemt om uitgebreid met elkaar te praten. Het is toch fijn om elkaar er regelmatig aan te herinneren waarom jullie ook alweer samen zijn.

Minder dierlijke producten eten

Hoezeer veel mannen ook van een goed stukje vlees en kaas houden, het is ook een feit dat vlees- en zuivelindustrie een substantiële bijdrage leveren aan de opwarming van de aarde. Dat betekent natuurlijk dat je meteen veganist moet worden, want dat is een behoorlijk grote stap. Maar door net iets minder vaak voor dierlijke producten te kiezen, draag je al een steentje bij. Misschien ontdek je gaandeweg wel alternatieven die heel erg goed bevallen, al kun je je dat nu misschien nog niet voorstellen.

Al met al kan 2021 dus nog wel een mooi jaar worden. Maar daar moet je het dan zelf wel naar maken, want een vooruitzicht op grote familiebarbecues en mooie reizen is er voorlopig nog niet echt. Al houden we de hoop erin dat er na de vaccinaties weer wat van het oude normaal mogelijk wordt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like