Lifestyle

Een echte grillmaster worden? Dit zijn de beste BBQ-tips

Een echte grillmaster worden Dit zijn de beste BBQ-tips
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Barbecueën: het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt namelijk nog heel wat kijken bij een BBQ. Het is namelijk niet alleen een kwestie van even wat kolen aansteken en het vlees omdraaien, want bij een BBQ moet je met nog veel meer dingen rekening houden. Ben je benieuwd hoe jij een echte grillmaster wordt? Lees dan snel verder, want wij geven je in dit artikel de beste BBQ-tips. Wanneer je deze tips toepast kun je jezelf omtoveren tot een echte BBQ-expert.

Goede voorbereiding

Als je tot het beste resultaat wilt komen, is een goede voorbereiding van groot belang. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je over het juiste vlees beschikt. Er zijn uiteraard talloze opties voor vlees en andere gerechten op de BBQ, kies hierbij voor dingen dat jij en je gezelschap lekker vinden. Wil je inspiratie op doen voor lekkere gerechten op de BBQ? Kijk dan eens naar de beste BBQ boeken. Hierin vind je niet alleen de lekkerste gerechten voor op de BBQ, maar ook nog eens goede tips die je bij het barbecueën kunt gebruiken.

Kruiden

Wil je ervoor zorgen dat de smaak van jouw vlees fantastisch is? Dan is het een goed idee om kruiden op je vlees al van tevoren in te laten trekken. Ga dus al eerder aan de gang met het kruiden van je vlees, zodat het de tijd heeft om in te trekken. Hoe langer de kruiden intrekken, hoe meer smaak het straks heeft als het op je bord ligt!

Vuur

Om te kunnen beginnen met barbecueën, is het natuurlijk van grootbelang dat de BBQ heet genoeg is. Heb je al een tijdje niet meer gebarbecued? Zorg er dan voor dat je een vuurtje maakt dat minimaal een halfuur/drie kwartier brandt. Op deze manier worden olie, vuil en andere bacteriën verbrandt.

Maar hoe weet je wanneer de BBQ heet genoeg is? Hier zijn verschillende manieren voor. Er zijn tegenwoordig speciale thermometers die jou binnen no time kunnen laten zien hoe heet de BBQ is. Het is echter vaak net zo makkelijk om het gewoon met je hand te doen. Kun je jouw hand meer dan tien seconden boven het vuur houden? Dan is je BBQ nog niet heet genoeg. Pas als jij je hand slechts twee tot vier seconden boven het vuur kan houden is jouw BBQ er klaar voor. Het is dus goed om dit van tevoren te testen, om zeker te weten dat jouw BBQ heet genoeg is. Zodra deze heet genoeg is, kun je beginnen met grillen!

Grillen

Je hebt alles voorbereid en de BBQ is heet: het barbecueën kan beginnen. Er zijn een paar belangrijke dingen die je hierbij kunt onthouden. Ten eerste is het handig om gebruik te maken van een vleestang. Zodra je namelijk gebruik maakt van bijvoorbeeld een vork, is de kans groot dat de sappen uit het vlees lopen, waardoor je vlees droger wordt.

Het zou heel erg zonde zijn als het vlees verbrandt. Dit wil je dan ook echt zien te voorkomen. Blijf daarom alert, en draai het vlees vaak om.

Bij een BBQ is het natuurlijk wel belangrijk dat het vlees goed gaar is. Check dit dan ook altijd van tevoren. Zet even een bord naast de BBQ en snijd het vlees met een schoon mes door. Als je nog twijfelt over de kleur, kan het meestal geen kwaad om het vlees nog even op de BBQ te laten liggen. Zekerheid voor alles!

Schoonmaken

Vast niet je favoriete klusje na het barbecueën, maar het hoort erbij. Een handige tip hierbij is om het rooster van de BBQ schoon te maken als het nog heet is. Hoe langer je het rooster laat liggen, hoe langer het duurt om het schoon te krijgen.

Wil jij een echte BBQ-expert worden? Dan is het goed om bovenstaande tips in je achterhoofd te houden, want hiermee ben je al een heel eind op weg!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like