Lifestyle

5 zonnige bestemmingen voor een vakantie in het najaar

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We zijn niet allemaal weer als vanouds op zonvakantie gegaan in de zomer. Niet iedereen voelde zich even senang bij het idee in drukke oorden of vliegtuigen tussen hordes toeristen te zitten terwijl de deltavariant van het coronavirus druk om zich heen aan het slaan was. Dat gevaar is natuurlijk nog steeds niet geweken, maar de vaccinatiegraad stijgt nog en – laten we wel wezen – is het natuurlijk nogal frustrerend om anderen wél op vakantie te zien gaan naar mooie zonnige oorden terwijl jij braaf thuisblijft. Maar de kans is nog niet verkeken om dit najaar alsnog een zonnige vakantie te hebben. We bespreken vijf zonnige bestemming voor een vakantie in het najaar.

Canarische Eilanden

De Canarische Eiland brengen een aantal handige voordelen met zich mee. Ten eerste zijn ze onderdeel van Spanje en dus ook van de Europese Unie, waardoor je met CoronaCheck QR-code gewoon binnen kunt komen. Ten tweede – en daar gaat het natuurlijk om – staan ze erom bekend dat het er het hele jaar door lente is. En dan bedoelen we niet per se de Nederlandse lente waarbij het nog steeds regent, maar een aangename temperatuur het hele jaar door. Veel touroperators blijven daarom het hele jaar door reizen aanbieden naar eilanden als Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife, en vaak ook tegen wat lagere prijzen als in het hoogseizoen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf proberen goedkope vliegtickets te boeken en een hotel te regelen, want een maatschappij als Ryanair vliegt ook gewoon op de Canarische Eilanden.

Kaapverdië

Kaapverdië is nu precies zo’n land dat veel mensen een aantal jaar geleden nog weinig zei, maar inmiddels in trek is geraakt als zonnige vakantiebestemming voor westerse toeristen. Deze eilandennatie ligt voor de West-Afrikaanse kust, een eindje onder de Canarische Eilanden. Dat laatste betekent dat het er net nog een stukje warmer is. Naar Kaapverdië ga je niet om van alles en nog wat te zien, want de meeste eilanden van Kaapverdië die op toeristen zijn ingericht zijn klein en maar matig interessant. Maar zoek je een luxe resortvakantie waar je niet voor naar de andere kant van de wereld hoeft, dan kun je ook in het najaar prima terecht in Kaapverdië.

Gambia

Als het voor de West-Afrikaanse kust mooi, zonnig weer is in het najaar, dan zal dat in West-Afrika toch ook zo zijn? Zeker, maar niet elk land daar is zomaar een prettige bestemming voor een zonvakantie. Wil je wat meer op de gebaande paden blijven, dan kun je een vakantie in Gambia overwegen. Dit kleine land langs de gelijknamige rivier heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot een gewaardeerde vakantiebestemming voor westerse toeristen waar je lokaal veel kunt voor je geld. Je kunt hier heerlijk relaxen aan zee op de mooie stranden. Maar het is zonde om niet ook wat te zien als je toch in Afika bent. Maak daarom zeker ook dagtripjes naar natuurparken zoals het Bijilo Forest Park, waar veel apen te vinden zijn. Ook de kleurrijke markten in de hoofdstad Banjul zijn zeker het verkennen waard.

Florida

Ben je bereid om wat langer te vliegen en de Atlantische Oceaan over te steken, dan kun je voor zon, zee, strand en glamour terecht in Florida. Bijvoorbeeld in Miami Beach, of op de Florida Keys. Goedkoop is natuurlijk niet, want het blijft de Verenigde Staten, maar je mag jezelf ook wel eens verwennen. Florida biedt bovendien te mogelijkheid om meer te doen dan alleen cocktails drinken en op het strand liggen. Je kunt natuurlijk het beroemde Walt Disney World Resort bij Orlanda bezoeken, beter bekend als Disney World, en je kunt het natuurpark de Everglades bezoeken en krokodillen spotten.

Aruba, Bonaire en Curaçao
Voor zon in het najaar hoef je het Koninkrijk der Nederlanden niet uit, al moet je wel bereid zijn er een eind voor te vliegen. Op Aruba, Bonaire en Curaçao is het ook in het najaar uitstekend vertoeven op de mooie witte stranden. De prijzen voor reizen naar deze bestemmingen zijn dan ook wat goedkoper. En men spreekt er ook nog eens Nederlands, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is voor onbezorgde vakantie.

Waar wacht je dus nog op? Gun jezelf die fijne vakantie in het najaar die anderen in de zomer al hebben gehad. Kun je ze nog lekker de ogen uitsteken ook. Maar denk wel aan je baardverzorging rondom je strandvakantie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like