Tech Lifestyle

6 onbekende aanbieders van smartphones

6 onbekende aanbieders van smartphones
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We kennen onze klassiekers als het gaat om smartphones. Velen hebben een iPhone of toestel van Samsung, sommigen hebben een Huawei smartphone of een telefoon van LG, Google of OnePlus. Maar er zijn ook een hoop merken die hier nauwelijks bekendheid en zich ook op deze markt begeven. We zetten een aantal onbekende smartphonemerken op een rijtje.

Xiaomi

Wellicht de minst onbekende producten die toch voor velen nog niet vertrouwd voelt is het Chinese Xiaomi. Xiaomi heeft al een hele rits verschillende smartphones op de markt gebracht, waarvan de topmodellen doorgaans maar tussen de 200 en 300 euro kosten. Voorbeelden daarvan zijn de Mi 9 en de Mi 9 SE. Maar ook voor 100 euro kun je een Xiaomi smartphone kopen, bijvoorbeeld de Redmi 7A of de Redmi Go. Het bedrijf zelf is niet actief in Nederland, waardoor bellen met de klantenservice niet gaat. Uiteraard wordt er wel fabrieksgarantie geboden. Belangrijk om te weten is wel dat de software van Xiaomi in het Engels is en niet Nederlandstalig kan.

Oppo

De bedrijfsnaam Oppo zegt maar weinigen iets, maar deze Chinese fabrikant maakt onder andere mp3-spelers, portable mediaspelers, lcd-tv’s en smartphones. Dat terwijl het bedrijf pas in 2004 werd opgericht. Het is een bedrijf met grote ambities, want Oppo wil een van de belangrijkste merken op het gebied van consumentenelektronica worden. Oppo telefoons hebben een erg aantrekkelijke prijs waarvoor je toch een toestel met indrukwekkende hardware krijgt. De Oppo Find 5 was bijvoorbeeld een van de eerste smartphones met een 1080p-scherm en op de Oppo N1 implementeerde men zelfs een aanraakgevoelig oppervlak op de achterkant van de smartphone. Toestellen van Oppo zijn nog niet overal in de Nederlandse winkelrekken te vinden, maar online kun je er prima aankomen.

CAT

Het Amerikaanse bedrijf CAT, ook wel bekend als Caterpillar, is vooral bekend van de machines die je in de bouw ziet rijden, zoals graafmachines. Het bedrijf maakt echter ook smartphones. Dat lijkt een vreemde combinatie, maar de smartphones van CAT zijn juist in het bijzonder aantrekkelijk voor mensen werk doen waarbij ze vies worden. CAT richt zich namelijk speciaal op het produceren van robuuste telefoons. Dat is een niche, waardoor ze een beperkt marktaandeel hebben. Ze hebben twee series op de markt, de B-lijn en de S-lijn. De B-lijn is de goedkope lijn met toestellen voor rond de 100 euro, maar deze hebben een zeer beperkte opslagcapaciteit. De S-lijn heeft een grotere opslagcapaciteit en is daardoor wat duurder. De telefoons van CAT zijn vooral bedoeld om even een belletje mee te plegen, of een berichtje mee te sturen. Voor goede foto’s en video’s zijn ze minder geschikt.

Fairphone

Hoe kan het ook anders dan dat er in deze tijd ook een ‘eerlijke’ smartphone op de markt gebracht wordt. Het Nederlandse bedrijf Fairphone houdt zich hier actief mee bezig. Het bedrijf heeft oog voor duurzaamheid en streeft ernaar ‘om de hele levenscyclus van de Fairphones positief van invloed te laten zijn op de werkomstandigheden en de leefomgeving’. Fairphone heeft sinds 2014 drie telefoons op de markt gebracht, die heel origineel de Fairphone 1, Fairphone 2 en Fairphone 3 heten. Die laatste is voor rond de 450 euro te krijgen. Bijzonder aan Fairphone is dat het tot stand gekomen is door middel van crowdfunding.

Yota

Yota smartphone aanbieder

Ook in Rusland worden smartphones geproduceerd. Hoewel velen twijfels hebben bij de betrouwbaarheid van producten van Russische makkelij, maakt het Russische bedrijf Yota wel degelijk interessante toestellen. Deze heeft men, hoe origineel, de YotaPhone genoemd. Deze toestellen vallen voornamelijk op door hun twee schermen. Aan de voorkant zit een AMOLED-scherm in kleur, en op de achterkant zit een monochroom e-ink beeldscherm waarop zaken als een klok en een weerbericht weergeven worden en waarop je zelfs een eBook kunt lezen. Het merkt heeft nog niet zoveel verschillende toestellen op de markt, en de toestellen in kwestie zijn redelijk prijzig. Denk in de orde van 700 euro.

Wileyfox

Voor een eenvoudige, maar sterke budgetsmartphone hoef je niet per se terug te vallen op een Chinese producent. In Londen produceert het bedrijf Wileyfox namelijk goede allround smartphones voor een zeer zachte prijs. Een voorbeeld hiervan is Swift 2, die voor minder dan 180 euro te verkrijgen is. De telefoons van Wileyfox kenmerken zich verder door hun stevige metalen behuizing. De smartphones van Wileyfox draaien op een afgeleide van Android.

Kortom, wil je een keer iets de hoofden doen draaien door met een voor velen compleet onbekende smartphone op de proppen te komen, dan liggen er kansen genoeg. Met een beetje zoeken kun je zomaar een tamelijk unieke smartphone bemachtigen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like