Lifestyle

Bijzondere dieren in het wild zien? Bezoek een van deze reisbestemmingen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ben jij geïnteresseerd in het dierlijk leven op aarde? Dan vind je het vast ook heel gaaf om bijzondere dieren in het wild te zien. Omdat bepaalde dieren zich concentreren op bepaalde plekken in de wereld, kun je bijzondere reizen maken om dieren te zien die je hier nooit zou tegenkomen. We zetten een aantal reisbestemmingen voor mooie dierenreizen op een rijtje.

Australië

Sommige mensen zeggen dat alle dieren in Australië je dood willen maken. Dat is dan misschien vooral de angst voor het onbekende, want als er toch één land in de wereld is waar je allerlei dieren kunt aantreffen die je nergens vindt, dan is het wel Australië. De hele familie buideldieren concentreert zich bijvoorbeeld in dit deel van de wereld. Dat zijn niet alleen kangoeroes en de superschattige koala’s (wat dus geen beren zijn, dus nooit meer ‘koalabeer’ zeggen!), maar ook wombats en de quokka, de ultieme selfiekoning. Al deze dieren komen je in principe niet vermoorden als je er voorzichtig genoeg mee omgaat. Dat geldt overigens ook voor de zoutwaterkrokodillen die je in Australië vindt. Bezoek je het eiland Tasmanië, dat kun je ook nog op de uitkijk gaan voor de bijzonder Tasmaanse duivel. Verder hebben ze in Australië nog dingo’s en aantal dieren waar je liever zo min mogelijk van weet. Maar voor een bewonderaar van bijzondere dieren is Australië een waar paradijs.

Galapagoseilanden

De Galapagoseilanden horen bij Ecuador en zijn via dat land te bereiken. De eilandengroep is door zijn bijzondere fauna onlosmakelijk verbonden aan Charles Darwin’s evolutietheorie en zijn werk Origin of the Species. De Galapagoseilanden staan in het bijzonder bekend om de reuzenschildpadden die er leven, maar dat zijn echt niet de enige bijzondere dieren die je er vindt. Er zijn ook twee verschillende soorten leguanen te bewonderen, die tot wel een meter lang kunnen worden. Maar van dezelfde familie vind je er ook de aanzienlijk kleinere lavahagedissen. De mannetjes van deze soort hebben vaak fellere kleuren met gele stippen of gouden strepen. Vrouwelijke lavahagedissen hebben een rode nek of rood hoofd. Ook interessant is de blauwvoetgent, een zeevogel met opvallende blauwe voeten. Een andere indrukwekkende vogel op de Galapagoseilanden is de waved albatros. Verder zou je het niet verwachten, maar je kunt op de Galapagoseilanden ook pinguïns in het wild zien. Om precies te zijn de Galapagos pinguïn, de op twee na kleinste soort pinguïn ter wereld.

Sri Lanka

Sri Lanka is zo’n vakantiebestemming die zich voor verschillende doeleinden leent. Je kunt je er onderdompelen in de bijzondere cultuur, prachtige natuur zien, genieten van een luxe strandvakantie… Maar je kunt er ook bijzondere dieren in het wild spotten. Zowel op land als in de zee. Op land kun je bijvoorbeeld olifanten spotten in het wild, wat natuurlijk erg gaaf is. Maar je kunt er ook luipaarden, buffels en allerlei bijzonder vogelsoorten spotten. Ga je duiken of snorkelen, dan kun je zeeschildpadden spotten. Wanneer je de zee op gaat met een boot, dan heb je de kans om de blauwe vinvis, de bultrug en verschillende soorten dolfijnen te spotten.

Tanzania

Natuurlijk mag Afrika niet ontbreken op dit lijstje. In de beroemde Serengeti kun je allerlei bijzondere dieren in het wild spotten in hun natuurlijke habitat. Wat te denken van gnoes, zebra’s, gazellen, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en nijlkrokodillen? Maar Tanzania heeft nog meer te bieden dan enkel de Serengeti. Wanneer je het gebied bij de Ngorongorokrater bezoekt, kun je nog veel meer andere wilde diersoorten spotten. Hier vind je bijvoorbeeld de zwarte neushoorn, gazellen, olifanten, buffels, gevlekte hyena’s, jakhalzen, zeldzame wilde honden en verschillende soorten vogels, waaronder struisvogels, pelikanen en flamingo’s. Als klap op de vuurpijl kun je uit de kust van Tanzania ook nog op zoek gaan naar walvishaaien, bultruggen en tuimelaardolfijnen. Je kunt in Tanzania bijvoorbeeld een safari combineren met een luxe relaxvakantie op het bekende eiland Zanzibar. Dat kan een unieke reis worden dus!

Dat zijn slechts een aantal hotspots. Zo zijn er natuurlijk meer landen in Afrika waar je een prachtige safari kunt maken en bijzondere dieren in het wild kunt spotten. Maar ook in Zuid-Amerika kun je op zoek gaan naar bijzondere diersoorten, bijvoorbeeld in Brazilië en Argentinië. Begin dus maar alvast met sparen voor de reis én een goede camera met telelens!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like