Lifestyle

Mijn partner is niet blij met mijn baard, wat nu?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Onze baard, we kunnen er maar wat trots op zijn. Het is een symbool van mannelijkheid dat niet verstopt hoeft te zitten in je broek, maar waar je volop mee kan pronken. Wie houdt er nu niet van een mooie baard? Nou, je partner misschien. Vooral als je wanneer je relatie begon nog geen baard liet staan, kan jouw gezichtsbeharing voor onvrede zorgen bij je partner. Wat moet je dan, als je vrouw of vriendin, of vriend of man jouw baard niet ziet zitten?

Aanpassen en rekening houden

Laten we vooropstellen dat het jouw gezicht is en dat het echt aan jou is of je een baard wilt laten staan of niet. Uiteindelijk gaan we allemaal over ons eigen lichaam, wat een ander daar ook van mag vinden. Of het een relatiecrisis waard is, is een andere discussie. Autonomie is een groot goed, en een eigen stijl hoort daarbij. Uiteindelijk worden we het gelukkigst in het leven wanneer we onszelf kunnen zijn, in plaats van ons altijd maar te moeten aanpassen aan een ander. Maar er zit natuurlijk wel een verschil je aanpassen en een ander en rekening houden met een ander. Zeker als die ander jouw partner is.

Je baard prikt

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw partner niet zo blij is met jouw baard omdat hij prikt. Dat kan zoenen een stuk minder fijn maken, en dat is natuurlijk wel zonde. Maar als dit de hoofdreden dat jouw partner je baard niet ziet zitten, betekent dat niet per se dat de enige oplossing het afscheren van je baard is. Met de juiste verzorging kun je je baard zacht houden, zodat hij niet alleen voor jou, maar ook voor je partner prettig aanvoelt. Vooral het dagelijks gebruik van baardolie kan helpen om je baardharen zachter te maken. Maar ook het bijwerken met een goede baardtrimmer is van waarde. Zorg voor een baardtrimmer die ook stugge haren aankan. Vervang de mesjes wanneer deze bot beginnen te worden om te voorkomen dat je toch scherpe harpen overhoudt in je baard.

Je baard stinkt

Je partner kan ook ongelukkig zijn met jouw baard omdat hij of zij vindt dat hij stinkt. Dat is natuurlijk niet leuk om te horen, maar het is niet onoverkomelijk. Je kunt er namelijk gewoon iets aan doen. Zo kun je je baard een aantal keer per week wassen met behulp van baardshampoo. Deze moet je dan wel even laten intrekken voordat je de shampoo er weer uitspoelt. Kies uiteraard een baardshampoo met een aangename geur die in je baard kan trekken. Een alternatief voor baardshampoo is baardzeep, die in vaste vorm komt. Je kunt je baard ook lekker laten raken met behulp van de juiste baardolie of baardbalsem. Met die laatste kun je tevens je baard in model brengen. Vaak hebben deze baardproducten een mannelijke, houtachtige geur of juist een frisse citrusgeur. Alle genoemde producten hebben het bijkomende voordeel dat ze met natuurlijke ingrediënten gemaakt zijn en naast je baardharen ook de huid onder je baard verzorgen. Zo krijg je ook minder last van een jeukende baard.

Poldermodel voor je baard

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw partner een baard op zich wel mooi vindt, maar niet het type baard waar jij voor gekozen hebt. Dat is een kwestie van smaak natuurlijk, maar wel een discussie waard. Is het voor jou ook acceptabel om wél een baard te houden, maar in een model dat acceptabeler is voor jouw partner? In feite kent een duurzame relatie immers ook een soort poldermodel waarin men samen compromissen sluit zodat allen ermee kunnen leven. Probeer het daarom gewoon eens uit of je een ander baardtype ook mooi vindt staan bij jezelf. Dat heb je toch wel voor je partner over?

Baard scheren

Waar de meesten bij ‘je geld of je leven’ liever hun leven behouden, is het een interessant vraagstuk wat de keuze zou moeten zijn als je moet kiezen tussen je baard en je relatie. Natuurlijk is het vrij treurig als jouw baard belangrijk genoeg is om een dealbreaker te zijn, maar het is niet ondenkbaar. Wat is je dan meer waard? Onze graadmeter zou het toekomstperspectief van de relatie zijn. Verwacht je met deze persoon oud te kunnen worden? Dan is een baard misschien helemaal niet zo belangrijk. Bovendien valt er mogelijk nog iets interessants uit te onderhandelen dat het afscheren van je baard de moeite waard kan maken…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like