Lifestyle

De meest hipster steden ter wereld

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

In Nederland vind je een hippe stad daar waar de studenten zijn en de cultuur overwegend progressief is. Steden als Amsterdam en Nijmegen bieden thuis aan veel hipsters, die op hun beurt weer zorgen voor een gevarieerd aanbod van bijzondere horecagelegenheden en winkeltjes. Maar buiten Nederland zijn verschillende plekken die zeker het bezoeken waard zijn als deze hippe cultuur jou in het bijzonder aanspreekt. We zetten er een aantal op een rijtje die je op je must-visit lijstje kunt zetten.

Portland

Portland is misschien wel de hipsterhoofdstad van de wereld op het moment. De stad ligt in het noordwesten van de Verenigde Staten, in de groene staat Oregon. Het is een bescheiden stad met een grote aanwezigheid van hippe mensen en hippe bedrijven. Barista’s, food trucks, aparte winkeltjes… genieten van de mooie dingen in het leven in stijl doe je in Portland, en je thuis voelen als hipster ook.

Tbilisi

Is Tbilisi een Aziatische stad of een hippe stad in Europa? De meningen verschillen daarover, maar feit is dat de stad zich aan het ontpoppen tot een culturele hotspot waar alles kan. Dat vertaalt zich in straatkunst, bijzondere bars en restaurantjes en vooral jonge mensen met een moderne kijk op de wereld. Je zou het niet verwachten in één van de oudste Christelijke beschavingen ter wereld, maar het is wel zo. Overigens is de oude stad van Tbilisi zeer het verkennen en het aankijken waard, en is een bezoek daarom sowieso wel de moeite waard.

Brighton

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk ligt de badplaats Brighton, dat al vele jaren een reputatie geniet van een ‘vrije’ plek waar de LGBTQi-community zich helemaal thuis voelt. Maar niet alleen zij gedijen daar wel, ook hipsters voelen zich hier helemaal thuis. Als gevolg daarvan móet je echt naar Brighton voor een brede selectie aan vegan eetcafé’s, platenwinkels en koffietentjes waar koffie met liefde en aandacht voor je bereid wordt.

Warschau

Het mooie van hipstercultuur is dat dingen die ooit niet populair waren, dat wel geworden zijn. Daarbij denken we natuurlijk aan snorren en bretels, maar in Warschau geldt dit voor een hele wijk. Het Praga-district, dat aan de overkant van de rivier tegenover de oude stad ligt, was voorheen een no-go area vol criminaliteit. Nu is het dé hippe plek van de stad. Omdat het goedkoop was om er te wonen, trok het studenten en artiesten aan die de wijk helemaal omgevormd hebben tot een coole plek waar je goed kunt eten en drinken in een kunstzinnige omgeving.

Lissabon

Ook de Portugese hoofdstad is erg leuk als je van hippe dingen houdt. Je kunt hier in het bijzonder goed terecht voor vintage spullen. De dichtheid aan bijzondere boetiekjes is zeer hoog en winkelen in Lissabon is daarmee een waar genot waar je hele dagen mee zou kunnen vullen. Het scheelt daarbij dat Portugal over het algemeen goedkoper is dan Nederland!

Tel Aviv

Hoewel veel progressieve mensen niet zo enthousiast worden van Israël, doen ze zichzelf en het land daarmee tekort. Tel Aviv in het bijzonder is een stad met een jonge, levendige vibe waar het tot laat gezellig is en de mensen vriendelijk en behulpzaam zijn. Bezoek vooral de wijk Florentin. Voorheen een volksbuurt met pakhuizen en fabrieken, maar nu een hippe wijk vol leuke eettentjes, kunstenaars en andere creatievelingen. Maak een klein uitstapje naar het op loopafstand gelegen Yaffa voor de beste humus die je ooit gehad hebt.

Madrid

Ga in de Spaanse hoofdstad op zoek naar de modernos, want zo worden hipsters hier genoemd. Je vindt ze vooral in Malasana, de hipster hoofdstad van Spanje. Hier word je overladen met leuke cafeetjes en bakkerijtjes, maar ook boekenwinkels en vintage boetiekjes. Ook is er een levendige LGBTQi-scene in Malasana en vind je er veel nachtclubs.

Melbourne

Melbourne is the place to be in Australië voor jonge mensen. Het is een stad met een relaxte vibe waar je je snel thuis voelt. Hoewel de hele stad hip aanvoelt, is Fitzroy de allerhipste wijk in de stad en wellicht zelfs het hele land. Hier moet je zijn voor vintage winkels, platenzaken, allerhande markten en allerhande bijzondere winkels met tweedehands spullen. Fitzroy staak ook bol van de street art. Van alles te beleven dus!Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like