Lifestyle

8 excuses om je mooiste kostuum te showen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ook wij mannen zien er graag goed uit. Daarom nemen we onze baard serieus, maar ook onze kleding. Niks kleedt zo goed af als een mooi heren kostuum dat je als gegoten zit. Maar er is niet bepaald elke dag een reden om je allerbeste pak tevoorschijn te halen en er als een echte heer bij te lopen. Toch kunnen we wel een aantal momenten bedenken waarop jij helemaal het mannetje kan zijn. Daarom hier acht excuses om jouw mooiste kostuum te showen.

Kerstdiner met de familie

Kerstmis leent zich voor twee kledingstijlen: warm en comfortabel of netjes. Rondom de kerstboom met cadeautjes is comfortabel natuurlijk prima, maar aan tafel tijdens een chique diner staat die kersttrui in een keer een stuk minder toepasselijk. Daarom is het kerstdiner dé kans om de best geklede man aan tafel te zijn. Helaas moeten we je tegelijkertijd ook aanraden om een servet als slabbetje te gebruiken om te voorkomen dat je mooie kostuum vies wordt.

Romantisch avondje uit

Wie kan een man in pak weerstaan? Zo zien we er immers op ons best uit als mannen. Juist daarom is het niet ongepast om je kostuum tevoorschijn te halen voor een romantisch avondje uit met je partner, of dat nu een vrouw of een man is. In tegendeel, je laat zien dat je moeite hebt gedaan om er extra goed uit te zien voor haar of hem en de rest van de mensen om jullie heen kan zien dat jij een echte catch bent!

Een sollicitatiegesprek

Laat je toekomstige baas zien dat je een nette jongen bent! Draag je mooie kostuum op een zakelijke manier – geen pochet, geen vlinderdas – naar je sollicitatiegesprek om de indruk achter te laten dat je een verzorgde man bent die nadenkt over hoe hij overkomt en hoe hij gezien wil worden. Het hokje ‘representativiteit’ kan dan alvast aangevinkt worden!

Zakelijke ontmoeting

Ben jij ZZP’er? Dan heb je meer dan anderen de kans om tijdens je werk te dragen wat je wilt. Dat wil dus zeggen dat je thuis achter de laptop ook gewoon in je pyjama kan zitten, bij wijze van spreken. Maar wanneer je klanten gaat ontmoeten, wil je zakelijk en representatief voor de dag komen. Dit is daarom een geschikte situatie om je mooiste pak bij aan te trekken.

Bruiloft van een vriend of familielid

Wanneer je zelf gaat trouwen, koop je daar natuurlijk een nieuw kostuum voor. Wanneer bijvoorbeeld een vriend of familielid gaat trouwen, heb je niet de druk dat je er als een bruidegom uit moet zien. Dat wil echter niet zeggen dat dit niet de perfecte gelegenheid is om er op je best uit te zien. Vooral als je getuige bent is dat een goede reden om je allermooiste kostuum aan te trekken. Natuurlijk let je er daarbij wel een beetje op dat je de bruidegom niet naar de kroon steekt.

Je eigen feest

Of je nu jarig bent of een jubileum viert, it’s your party. En op jouw feest mag jij de ster zijn en opvallen als de best geklede man. Je hoeft niet alles uit de kast te halen, als je maar je mooiste kostuum tevoorschijn trekt en natuurlijk er je mooiste schoenen bij aantrekt. Jij bent de gastheer, en dat is alle reden om de nadruk op ‘heer’ te leggen.

Zelfverzekerd over straat

In het dagelijkse leven gehuld zijn een net pak kan aanvoelen alsof je overdressed bent, de vraag is alleen waarvoor je dan te net gekleed bent. In het kader van dress for success geeft het over straat gaan in een mooi kostuum namelijk vooral de uitstraling dat je zelfverzekerd en succesvol bent. Dat lijkt ons niet bepaald een schande, eerder zelfs wenselijk. Je mag best laten zien dat je goed in je vel zit, ambitieus bent en op koers ligt in je leven.

Een eerste date

In het verlengde van het vorige lijkt het ons ook geen slecht idee om een eerste date in je mooiste kostuum aan te gaan. Vaak vindt men het aantrekkelijk als een man zelfverzekerd en succesvol is, en dat is dan ook wat je graag wilt uitstralen. Bovendien laat het zien dat je de date serieus neemt en nagedacht hebt over hoe je eruit wilt zien.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like