Lifestyle

Ik ga op vakantie en ik vergeet… 6 zaken voor je checklist!

Ik ga op vakantie en ik vergeet… 6 zaken voor je checklist!
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Op vakantie gaan is altijd een avontuur, maar het kan ook behoorlijk hectisch zijn. Alleen het inpakken is al een heel gedoe. Hoe rot is het dan als je te maken krijgt met dat ene verschrikkelijke moment: je bent iets heel belangrijks vergeten. We hebben het allemaal waarschijnlijk wel eens meegemaakt, en meestal kom je er pas achter op het moment dat je je het het meest nodig hebt. En dat is geen fijn gevoel. In dit artikel bespreken we een aantal voorbeelden veelvoorkomende items die mensen vergeten in te pakken wanneer ze op vakantie gaan en die zonder meer op je checklist horen te staan.

Paspoort

Een klassieker onder de vergeten items op vakantie is het paspoort. Het is ergens wel begrijpelijk dat je zo gefocust bent op het inpakken van je kleding, zonnebril en strandlakens, dat je het belangrijkste reisdocument van allemaal over het hoofd ziet. Niets is echter zo frustrerend als op het vliegveld staan en beseffen dat je paspoort nog thuis op de keukentafel ligt. Zorg ervoor dat je je paspoort als eerste inpakt en bewaar het op een veilige en toegankelijke plek, bijvoorbeeld in een speciaal daarvoor bestemde reisdocumentenhoes.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt, houdt dat niet op omdat je op vakantie gaat. Tenzij je ze vergeet mee te nemen, natuurlijk, maar dat zou behoorlijk onfortuinlijk zijn. Het is van groot belang om je medicijnen niet te vergeten en ervoor te zorgen dat je voldoende voorraad meeneemt voor de duur van je reis. Zorg ervoor dat je je medicatie in je handbagage bewaart, zodat je er altijd bij kunt, zelfs als eventuele ingecheckte bagage zoekraakt. Ter plekke vervangende medicatie proberen te regelen is een heel gedoe, en dat wil je nu net niet als op vakantie bent!

Pinpas

Waar ben je op vakantie zonder je pinpas? Je zult immers moeten kunnen betalen voor dingen, of dat nu elektronische of met cash in de lokale valuta is. Daarom is het ten eerste zaak om vooral je portemonnee niet te vergeten als je op vakantie gaat, maar zeker ook om goed te checken of als je noodzakelijke betaalmiddelen daar ook daadwerkelijk in zitten. Zorg ook dat je pinpas goed opgeborgen zit, zodat hij er ook niet zomaar uit kan vallen. Als je nergens voor kunt betalen op reis, heb je een aanzienlijk probleem en is er waarschijnlijk weinig genieten bij.

Ik ga op vakantie en ik vergeet… 6 zaken voor je checklist!

Oplader van je telefoon

We zijn allemaal wel een beetje vergroeid met onze mobiele telefoon. Het is zo’n beetje onze lifeline. We gebruiken hem voor alles, ook op reis: van navigeren tot het maken van foto’s en natuurlijk om in contact te blijven met het thuisfront. De kans dat je je telefoon vergeet is dan ook niet zo groot, want die zit vast al in je broekzak. Maar heb je ook aan de oplader gedacht? Anders heb je er niet lang plezier van, en dat zou toch erg vervelend zijn. Sterker nog: het kan zelfs slim zijn om een extra oplader mee te nemen voor de zekerheid!

Reservesleutel van de auto

Of je nu met de auto naar je bestemming reist of ermee naar het vliegveld reist om van daaruit verder te gaan, je bent afhankelijk van een sleutel om je auto te kunnen gebruiken. Die kun je gemakkelijk onderweg kwijtraken. Als dat de enige sleutel is die je bij hebt, dan sta je daar zonder de mogelijkheid om in je auto te komen en ermee te rijden. Neem daarom de reservesleutel mee en bewaar deze op een andere, veilige plek. Bjvoorbeeld in je bagage of in een kluisje in je accommodatie.

Je zwembroek

Je pakt allerlei setjes kleren in. Je zorgt voor voldoende ondergoed. Maar ondertussen kun je wel vergeten om ook je zwembroek in te pakken. En dat is niet zo handig als je van plan was te gaan zwemmen en/of zonnen op vakantie. Het is niet onoverkomelijk, want je kunt er vast ter plaatse ook nog wel een kopen, maar daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je wil gewoon meteen kunnen gaan genieten van een duik in het zwembad of de zee zodra je aankomt op je bestemming. Ook je zwembroek verdient dus een plek op je checklist!

Het vergeten van dingen is frustrerend, maar het hoort nu eenmaal bij het avontuur van op vakantie gaan. Gelukkig zijn de meeste zaken vervangbaar en ter plekke nog aan te schaffen. Maar dat geldt helaas ook weer niet voor alles. Veel van bovenstaande zaken vormen een serieus probleem als je ze vergeet. Dus maak voordat je op reis gaat een checklist en zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt netjes inpakt. Op die manier kun je volop genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over wat je vergeten bent.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like