Lifestyle

Kortebroekenweer! 6 do’s en don’ts voor mannen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De tijd van de korte broeken is weer aangebroken. Niet iedereen is even dol op een man in een korte broek, en daar is natuurlijk ook wel reden toe: niet iedere man draagt ze even charmant en soms worden er hele foute combinaties gebruikt. Dat wil niet zeggen dat je de hele zomer moet gaan zweten in een lange broek. We bespreken zes do’s en don’ts voor mannen die een korte broek willen dragen.

Niet: Lange (witte) sokken

Sportsokken zijn niet per se altijd lange witte sokken, maar lange witte sokken zijn wel altijd lange witte sokken. Dat wil zeggen: bewaar je lange witte sokken voor het sporten. Draag ze niet onder een lange broek, maar al helemaal niet bij een korte broek want het is écht geen gezicht. Hoe zeer je ze ook probeert op te rollen of om te slaan, het blijft er niet uitzien. Overigens is het dragen van lange sokken, welke kleur dan ook, onder een korte broek zeer af te raden. Hoewel je van stemmig gekleurde sokken in noodgevallen nog wel enkelsokken kunt maken door ze flink om te slaan vóórdat je schoenen aantrekt.

Wel: Enkelsokken

Als het weer is voor korte broeken, is het ook weer voor enkelsokken. Niet alleen kunnen die eventueel zweet opvangen dat anders voor zweterige schoenen gaat zorgen, maar ze staan ook beter dan het wat pedante helemaal géén sokken dragen. In het geval van enkelsokken is zelfs de kleur wit niet verboden, dus voel je vrij in je keuze voor enkelsokken onder jouw zomerse outfit.

Niet: Afritsbroek

Tenzij je van plan bent een les natuurkunde te gaan geven op de middelbare school of gaat hiken in de natuur, mag je de afritsbroek opgeborgen houden. Hoe handig die dingen ook zijn, erg chic of stoer staan ze niet. Waarom zou je een broek dragen die je mannelijke imago en elegantie ondermijnen als je ook gewoon een normale korte broek aan kunt trekken? Zeker met in het achterhoofd dat ‘toegewijde’ korte broeken vaak in veel mooie kleuren te krijgen zijn dan de meeste afritsbroeken.

Wel: Omslaan korte broek

Wil je creatief worden met je korte broek aantrekken, dan is dat niet eens zo’n gek idee. Het is namelijk aardig hip om onderkant van je korte broek een slag je om te slaan. In die mate dat je ze zelfs ook al zo kunt kopen van merken als Jack en Jones en Dragster. Het klinkt natuurlijk erg sexy om je korte broek nog korter te maken, en dat is het ook. En dat is geen reden om het niet te doen.

Niet: Sandalen

Over sandalen kunnen we in principe kort zijn: doe maar gewoon niet. Nergens voor nodig. Of je er nu witte sokken onder draagt of niet, je ziet er sowieso uit als een hobbyarcheoloog met sandalen. En dan mogen ze wel in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen zijn, maar het blijven sandalen. En die zijn gewoon niet sexy. Functioneel zijn ze wel, overigens. Ga je een bergwandeling maken op een hete dag, trek ze dan vooral aan. Maar houd het ook vooral daarbij.

Wel: Slippers of sneakers

Zo kritisch als we zijn op het dragen van sandalen onder een korte broek (of onder een lange broek en ieder ander kledingstuk wat je kunt bedenken), zo positief gestemd zijn we over slippers. Waar sandalen oubolligheid uitstralen, stralen slippers frisheid en ontspanning uit. Er bestaan ook daadwerkelijk modieuze slippers die je kunt kopen en dragen in plaats van je badslippers wanneer je je in het openbaar gaat vertonen. Uiteraard laat je bij slippers de enkelsokken in de kast, wat slippers met sokken is niet alleen onhandig, maar ook onooglijk. Wil je liever geen ‘open’ schoeisel aan? Dan is het ook prima om sneakers te dragen onder je korte broek. Die zijn immers ook helemaal hip, in allerlei mooie en trendy designs verkrijgbaar en werken goed in combinatie met enkelsokken.

Het kan nooit kwaad om voordat je in je zomerse tenue de deur uit gaat eens goed naar jezelf te kijken in de passpiegel. Vind je zelf dat jouw outfit staat als je het nog eens goed overweegt? Uiteindelijk is je eigen mening natuurlijk óók belangrijk!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like