Lifestyle

Welke lamp kies je bij jouw interieur?

Welke lamp kies je bij jouw interieur
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als moderne baarddrager ben je geen Viking meer, maar een stijlvolle man. Daar hoort een stijlvol outfit bij en een net kapsel. Verzorging is immers een belangrijke zaak in je leven. Dat wil je ook vertalen naar je persoonlijke leefomgeving: je woning. Dat moet een verlengstuk van jouw smaak en persoonlijkheid zijn en met zorg ingericht worden. Dat betekent de juiste meubels, de juiste kleur op de muren, de juiste decoratie, de juiste vloer. Maar ook de juiste lampen. Welke lamp past er helemaal in jouw persoonlijke interieur?

Functie als uitgangspunt

Een lamp is natuurlijk niet een uiting van stijl en smaak, maar vervult ook een praktische rol. Dat moet te allen tijde het eerste uitgangspunt zijn van je keuze. Waar heb je de lamp voor nodig? Wil je er een deel van de kamer mee verlichten, of wil je gericht op een bepaalde plek kunnen lezen? In het eerste geval is een rechtopstaande vloerlamp een geschikte keuze, in het tweede geval kan een booglamp je van dienst zijn. Uiteraard bestaan er ook vloerlampen die beide functies kunnen vervullen met behulp van extra in positie aanpasbaar leeslampje. Je vindt de juiste vloerlamp bij goossenswonen.nl.

Moderne of industriële look

Er bestaan natuurlijk verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Het houdt immers niet op bij een kleurtje; vooral het design kan een toevoeging zijn aan jouw stijlvolle interieur. Houd jij van strakke lijnen en een moderne look? Dat zoek je een wat minimalistisch vormgegeven lamp. Vaak worden er in moderne designs hoeken gebruikt in plaats van rondere vormen. De uitstraling is dan ook eerder strak dan elegant. Dat past natuurlijk ook wel bij het interieur van een man. Een aardige variatie op de moderne look, is de industriële ‘urban’ look. Deze is vaak wat rauwer en functioneler vormgegeven. Ook zijn lampen in deze stijl eerder wat donkerder van kleur, terwijl een modern design juist wel ruimte openlaat voor strak wit.

Lamp interieur

Elegant en chic of landelijk

Houd je niet zo van de hoeken, maar maakt je het liever wat gezelliger en knusser in huis? Of moet je een compromis sluiten met je partner? Dan kom je uit bij de elegante en chique look of juist meer een landelijke look. In de eerste categorie vind je de lampen die op een wat originelere wijze zijn vormgegeven, met een combinatie van hoeken en ronde vormen. In deze stijl vind je wat vaker bronzen kleurtonen, die al een wat zachtere uitstraling geven. Wel bewandel je hier het koord tussen chic en kitscherig, maar dat is ook natuurlijk (deels) afhankelijk van je smaak. De landelijke look kenmerkt zich door wat zachtere, zandachtige kleuren die voor een lichtere uitstraling zorgen. Ronde vormen zijn hierbij gangbaar.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like