Geen categorie

10 gouden momenten van reisvlogger Bald and Bankrupt

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Eén van de meer opvallende YouTube-sensaties van de afgelopen tijd is reisvlogger Bald and Bankrupt. Mr. Bald, of Benjamin Rich zoals zijn echte naam luidt, bezoekt met doodsverachting allerlei vreemde plekken in voornamelijk de voormalige Sovjetunie. Daarbij is het woord soviet een soort stopwoord geworden. Alles is soviet, van gebouwen tot de lucht. Hij spreekt een aardig mondje Russisch en kan dus met veel mensen communiceren, wat in combinatie met de rare plekken en situaties die hij opzoekt tot interessant avonturen leidt. Wij hebben 10 gouden momenten van reisvlogger Bald and Bankrupt op een rijtje gezet.

Verdwaalde taxichauffeur

Een van de meer opmerkelijke uitstapjes van Mr. Bald is een trip naar La Paz in Bolivia. In één episode stapt hij in een taxi om naar het busstation te gaan, maar de taxichauffeur lijkt de weg niet te kennen. Vervolgens vraagt hij wel een flinke prijs voor de rit, waarbij hij zelf verschillende malen verkeerd reed. De reactie van Mr. Bald is erg grappig.

Poepen in een leeg gebouw

Mr. Bald is nooit te beroerd om een leegstaand, vervallen gebouw te verkennen. Vaak treft hij daarbij interessante overblijfselen uit de Sovjet-tijd aan. In dit geval treft hij echter iets anders aan: een man die lekker zit te poepen in het leegstaande gebouw.

Bij Roma’s op bezoek in Lunik IX

Als je de serie De Muur van Menno Bentveld hebt gezien (je kunt het terugkijken op NPO Start), ben je wellicht bekend met de wijk Lunik IX in de Slowaakse stad Košice. Deze ernstig vervallen wijk wordt enkel en alleen bewoond door werkloze Roma’s en staat daarom niet bepaald te boek als the place to be. Bald gaat er gewoon heen samen met zijn Wit-Russische vriendin Alina en leent zelfs zijn camera even uit aan een Roma-jongetje.

Noodlot tarten

Altijd op zoek naar avontuur, reist Bald af naar een stadje in Rusland dat te boek staat als de gevaarlijkste stad van het land. Hij tart expres het noodlot door met een pak biljetten in zijn hand over straat te gaan om te kijken of er iets gebeurt.

Verdwaald in Tsjetsjenië

Wat te doen als je vlak voordat het donker wordt op een berg in de sneeuw zonder vervoer staat ergens in Tsjetsjenië? Instappen bij diegene die je een rit wilt aanbieden en met diegene mee naar huis gaan, veel meer keuzes heb je niet.

In de radioactieve zone

De zone rondom Tsjernobyl in het noorden van Oekraïne is een no-go zone. Vlak over de grens in Wit-Rusland zijn ze net zo hard geraakt door de radioactiviteit, maar dat betekent niet dat er in dit gebied geen mensen meer wonen. Bald gaat met ware doodsverachting op verkenning in dit bosrijke gebied en ontmoet de legendarische Kolya, een bewoner die Korsakov lijkt te hebben. In een latere video zoekt hij hem nog eens op.

Gehurkt in trainingspak met een biertje

De gopnik is een begrip in Rusland en Wit-Rusland. Het betreft mensen in een trainingspak, die gehurkt met een biertje in de openbare ruimte plaatsnemen en zich doorgaans asociaal en opgefokt gedragen. Voor Bald en Alina alle reden om eens een dagje te doen alsof ze gopniks zijn.

Indiase stalker

Ook India wordt aangedaan door Bald and Bankrupt. Rich woonde er een aantal jaren en spreekt zodoende een beetje Hindi. Op een motorrit naar een klooster in de bergen, pikt hij een lokale lifter op. Ervan af komen blijkt een stuk moeilijker te zijn. Ontmoet de stalker van Mr. Bald.

Geen fan van camera’s

Waarschijnlijk de meest random bestemming die Bald aandoet – zo legt hij het aan het begin van de video ook uit – is het Afrikaanse land Mauritanië. Daar houden ze niet zo van camera’s, maar laat het aan Bald over om daar op een brutale manier mee om te gaan. Onderweg laat hij overigens zonder schroom zijn jonge Wit-Russische vriendin even achter bij onbekende mannen.

De KGB-mentaliteit

In de wat totalitaire bergstaat Azerbaijan verkent Bald een dorpje, waar hij met grote interesse maar ook met enig achterdocht ontvangen wordt. Een man van de oude KGB-stempel belt meteen even met de autoriteiten om ze te laten weten dat er een kale, blanke man met een camera door het dorp loopt.

Je vindt Bald and Bankrupt ook op Instagram maar nog niet op Twitter, en je kunt er zelfs t-shirts van bestellen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like