Movies

4 redenen waarom Amazon Prime Video voor mannen een prima keuze is

4 redenen waarom Amazon Prime Video voor mannen een prima keuze is
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Als je wilt, kun je je op een heel bataljon aan streamingsdiensten abonneren en je nooit meer vervelen. Misschien heb je al toegang tot Netflix, Videoland, Disney+ of HBO Max. Maar heb je ook al een abonnement voor Amazon Prime Video? Voor een gering bedrag kun je toegang krijgen tot een streamingsdienst die voor mannen echt een prima keuze is. We leggen uit aan de hand van een aantal voorbeelden waarom dat zo is.

Clarkson, May (en Hammond)

Was jij een liefhebber van Top Gear tot het vertrek van het gouden trio van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond? Die zijn daarna vertrokken naar Amazon Prime Video! Hun Top Gear-vervolg genaamd The Grand Tour is te zien op deze streamingsdienst, net als oude seizoenen van Top Gear trouwens. The Grand Tour lijkt in veel opzichte op hun vorige programma, compleet met vermakelijke specials. Daarnaast maken de heren ook nog afzonderlijk programma’s die eveneens onderhoudend zijn. Die van Hammond staan helaas niet op Amazon Prime Video, maar op Discovery+. Wel kun je gieren om Jeremy als boer in Clarkson’s Farm, waarin je goed kunt zien wie de humor in het autoprogramma dicteert. Ook vind je de reisseries Our Man in (Japan, Italy of India) van James May hier, en dat is ook genieten als je zowel cultureel geïnteresseerd bent als van soms wat puberale humor op z’n Brits houdt. Daarnaast vind je op Amazon Prime Video ook May’s laagdrempelige en aangename kookserie Oh, Cook!, die alleen om de naam al de moeite waard is.

All or Nothing sportdocumentaires

Wat zou je er van vinden om een seizoen lang achter de schermen mee te kijken bij het eerste elftal van een grote sportclub? Dat kan op Amazon Prime Video. Hier vind je namelijk verschillende edities van de sportdocumentaireserie All or Nothing. Deze neemt je mee in het reilen en zeilen van verschillende clubs op verschillende lagen. Zo kun je een seizoenlang meekijken bij Arsenal, waar de toen nog beginnende coach Mikel Arteta vol vuur het beste uit zijn mannen probeert te halen. Of kijk mee met Pep Guardiola bij Manchester City. Volg het bijzondere leiderschap van Jose Mourinho bij Tottenham Hotspur, of bespied de vijand bij de blik achter de schermen bij Die Mannschaft. Ook bij het grote Juventus worden de deuren een jaar lang geopend voor de camera’s van All or Nothing. Ook geïnteresseerd in het reilen en zeilen bij andere sporten? Kijk dan ook de seizoenen bij de American Football teams de Michigan Wolverines, Dallas Cowboys en de Philadelphia Eagles of de All Blacks, het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. En dan hebben we nóg niet alle seizoenen gehad!

Last One Laughing

De kans is groot dat je linksom of rechtsom al wel eens gehoord hebt van het beruchte fluitlied van comedian Bas Hoeflaak, waarmee hij met succes collega-comedians aan het lachen wist te brengen. Dit komt uit het programma Last One Laughing, waar comedians elkaar kunnen uitschakelen door ze te ‘breken’. Je vindt Last One Laughing op Amazon Prime Video, en het leuke is dat je er daar ook achter komt dat het een programma is dat in meer landen gemaakt wordt. Er valt dus nog meer te lachen met bijvoorbeeld de Ierse, Italiaanse, Zweedse, Canadese of Australische edities. Maar je kunt zelfs ook kijken naar de versies uit Brazilië en Colombia. Kortom, humor van over de hele wereld!

Een hele videotheek

Naast de hierboven genoemde series, vind je nog veel meer series, documentaires en films op Amazon Prime Video die het tamelijk geringe maandelijkse bedrag de moeite waard maken. Voor dat bedrag heb je overigens ook voordeel in de webshop van Amazon: als Prime-lid krijg je snellere levering zonder verzendkosten. Maar hiernaast is Amazon Prime Video ook een soort videotheek. Je kunt allerhande bekende films of series ook op een eenvoudige manier huren via de app, waarna je er meteen naar kunt kijken. Voor een beetje extra koop je ze zelfs en blijven ze permanent beschikbaar voor je. Dus als je heel erg zin hebt in een bepaalde film, is er een goede kans dat je hem via de videotheek van Amazon Prime Video tot je beschikking kunt hebben!

Dus ja, nóg een streamingsdienst kan wel degelijk de moeite waard zijn, ook heb al je er misschien al verschillende. Soms heb je immers ook het gevoel dat je een bepaalde streamingsdienst wel een beetje ‘uit’ hebt en is wat nieuws juist heel welkom. Het is altijd leuk om weer een heel nieuw aanbod aan entertainment tot je beschikking te hebben, en op Amazon Prime Video vind je genoeg dingen die jou als man zeker zullen aanspreken. Voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten, zeker omdat je mogelijk zelfs de eerste maand gratis kunt kijken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like