Sports

6 redenen om wél naar het WK te kijken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het is eind november, de bladeren vallen van de bomen en om de een of andere reden is er een WK voetbal aan de gang. De vreemde tijd van het jaar helpt niet met de beleving van het toernooi, en al het gedoe rondom de omstandigheden in Qatar en de acties van FIFA helpen natuurlijk ook niet. Menig principieel Nederlander schreeuwt daarom op Twitter of elders hoog van de daken dat hij of zij niet naar het WK in Qatar gaat kijken. Nu is dat voor de werkende mens een belofte die niet zo heel moeilijk na te komen is, omdat een deel van de wedstrijden zich tijdens werktijd afspeelt. Maar er zijn ook wel redenen te bedenken om wél gewoon te kijken naar het WK. We zetten er een aantal op een rijtje.

Eén keer in de 4 jaar

Het WK is het hoogste podium voor het internationale voetbal. Dat podium is er maar één keer in de vier jaar. Als voetballiefhebber beroof je jezelf door dit WK over te slaan, want dan moet je gewoon weer vier jaar wachten tot het weer eens zover is. Nu is het moment om ervan te genieten en het is zonde om dat voorbij te laten gaan als je liefhebber van topvoetbal bent.

Wie heb je ermee?

Dat je boos bent dat het WK in Qatar georganiseerd wordt, hoe Qatar met arbeidsmigranten is omgegaan en over hoe er met andere mensenrechten wordt omgegaan, is heel begrijpelijk. Dat je een statement wilt maken ook. De vraag is alleen wie er naast jezelf mee hebt door niet te gaan kijken. Voor Qatar is het geld al binnen, en voor de FIFA en de KNVB waarschijnlijk ook. Wie je er wél mee hebt, zijn de adverteerders die rondom de uitzendingen adverteren en de Nederlandse Publieke Omroep die veel geld gestoken heeft in het aantrekken van de uitzenderrechten. Zijn dat nu echt de partijen die je wilt raken?

Kunnen meepraten

Wat is er leuker dan als mannen onder elkaar over voetbal praten? Dan moet je natuurlijk wel iets hebben om over mee te kunnen praten. Als jij de enige bent niet op de hoogte is omdat hij niet gekeken heeft, sluit je jezelf buiten. Is dat niet ontzettend jammer? Het kan immers zo gezellig zijn.

Samen voetbal kijken

Niet alleen praten over voetbal is fijn, samen voetbal kijken is ook een van de mooie dingen in het leven. Lekker met vrienden voor de tv met een paar biertjes en wat lekkere snacks naar een pot voetbal kijken is toch iets dat je als man koestert. Dit zijn bij uitstek de weken om dat soort momenten te kunnen beleven. Helemaal vervelend is het als jouw vrienden wél samen voetbal gaan kijken en jij om principiële redenen daar niet bij kunt aansluiten.

Nederland kan wereldkampioen worden

We durven hier best Louis van Gaal na te praten: Nederland is in de race om wereldkampioen te worden dit jaar. Echt waar. We hebben dan misschien niet de allersterkste selectie ooit, maar uit de start van het toernooi blijkt dat een aantal gedoodverfde kanshebbers absoluut niet in vorm is. Daarmee stijgen onze kansen. Is Nederland dan zelf wel in vorm? De openingswedstrijd tegen Senegal wees uit dat Nederland zijn draai nog niet helemaal gevonden heeft. Wel is het zo dat we in die wedstrijd onze zwaarste tegenstander in de poule, de winnaar van de Afrika Cup, hebben weten te verslaan in een stroeve wedstrijd. De ploeg die ook dat soort wedstrijden over de streep weet te trekken, trekt vaak uiteindelijk aan het langste eind.

Goed excuus

Een paar weken lang is er zo ongeveer de hele dag voetbal op tv. Een beter excuus dan dat bestaat er niet voor mannen om niet samen met je vrouw of vriendin naar iets te moeten kijken waar je helemaal geen zin in hebt. Het WK is nú, dus je kunt alleen nú kijken. Zelfs de romantische kerstfilms kun je tot het allerlaatste moment uitstellen vanwege het WK.

Koester het WK dus. Zelfs als het gehouden wordt in een land waar wij de wenkbrauwen bij fronsen en georganiseerd wordt door een organisatie die eigenlijk al lang bij het oud vuil gezet had moeten worden. Dit het toernooi waarvan je later wilt kunnen zeggen: ik heb het allemaal bewust meegemaakt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like