Wheels

7 interessante auto’s die je als occasion onder de 15.000 euro kunt vinden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je kunt een auto nieuw kopen en genieten van die typische nieuwe auto-geur, maar eigenlijk is het een beetje zonde van het geld. Zo gauw je de auto wegrijdt bij de dealer, verliest hij een hoop waarde, omdat het dan meteen een tweedehands auto is. Dit terwijl je een hoop geld kunt besparen door voor een degelijke occasion te gaan. We bespreken zeven interessante auto’s die je als occasion onder de 15.000 euro kunt vinden.

Audi A1 Sportback

Het is zeker ook mogelijk om een Audi tweedehands te vinden voor minder dan 15.000 euro. Een model om naar uit te kijken is de Audi A1 Sportback. Deze stoere en sportieve is compact en luxe. Ondanks de compacte vormgeving, is de Audi A1 Sportback behoorlijk ruim vanbinnen: in het bagageruim kun je ongeveer 9 boodschappentassen kwijt! Omdat de sportieve ondertoon goed voelbaar is, rijdt de A1 Sportback heerlijk.

Skoda Fabia Combi

De beste compacte stationwagen die je voor onder de 15.000 euro kunt vinden, is de Skoda Fabia Combi. Deze auto rijdt erg comfortabel, ook over hobbelige wegen, en is dusdanig goed ontworpen dat alle features precies op de juiste plek zitten. Ondanks dat het een stationwagen is die veel ruimte biedt aan de binnenkant, is de Skoda Fabia Combi geen joekel van een auto. Daardoor parkeer je hem relatief gemakkelijk.

Citroën C4 Cactus

De Citroën C4 Cactus is een populaire auto die ook als occasion als broodjes over de toonbank gaat. En terecht, want deze crossover van Citroën heeft een hoop interessante pluspunten: hij is licht en stuurt daardoor gemakkelijk, het gemiddelde brandstofverbruik is laag, de vering is zeer comfortabel én hij heeft een prettige, hoge instap. Voor zijn klasse is de Citroën C4 Cactus bovendien bijzonder ruim vanbinnen.

Nissan Leaf e+

De beste elektrische occasion om naar uit te kijken is de Nissan Leaf e+. Deze rijk uitgeruste auto die goedkoop is in gebruik gaat comfortabel over drempels is en is zeer ruim vanbinnen. Daardoor zit je ook als volwassene nog comfortabel op de achterbank met voldoende hoofd- en beenruimte. Het bereik van de Nissan Leaf e+ op één volle accu bedraagt zo’n 385 kilometer.

Ford Focus

Zoek je een fijne auto die lekker stuurt, dan zit je goed met een tweedehands Ford Focus. Met zijn sportieve rijgedrag door de krachtige, maar toch zuinige Ecoboost-motor haal je gemakkelijk een gemiddeld verbruik van 1 op 18. De Ford Focus is een mild hybride, wat wil zeggen dat je dankzij elektro-ondersteuring geeft een 20 procent snellere acceleratie bij een 10 procent lager verbruik krijgt. Ook is het gewoon een fijne gezinsauto waarin je zowel voor- als achterin riant kunt zitten, zelfs als je lange benen hebt. Door de compacte middenconsole heeft ook de middelste achterpassagier veel plek voor zijn benen. In de kofferruimte kun je ongeveer vier koffers kun kwijt, en dat is toch heel netjes.

Renault Scenic

Zoek je een betaalbare MPV, dan is een tweedehands Renault Scenic zeker het overwegen waard. Het is een gezinsauto pur sang, die lekker veel hoofd- en beenruimte voor- en achterin biedt en enorme raampartijen voor goed zicht en veel licht. Prettig aan de Scenic is ook de hoge instap, waardoor je niet diep door je rug of knieën moet om in- en uit te stappen. De rit is heerlijk comfortabel, waardoor deze auto zich uitstekend leent voor lange ritten. De passagiers achterin hebben beschikking over USB-ingangen, zodat de kinderen achterin urenlang geëntertaind kunnen blijven met een tablet of smartphone. In de kofferruimte is plek voor zeker vijf koffers.

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een gezinsauto met een sportief gevoel, mede dankzij het high-tech interieur, en het uiterlijk van een SUV. De wagen stuurt licht en direct, terwijl de demping en vering grote oneffenheden met verve wegstrijken. Ondanks de korte banken, is de beenruimte dik en orde. Dat geldt ook voor de bagageruimte, waar vier koffers in passen. Op lange stukken heeft de Peugeot 2008 een laag gemiddeld verbruik van 1 op 18.

Zit er een auto bij die je aanspreekt? Houd dan je ogen goed open voor interessante occasions en sla op tijd toe, want ook tweedehands zijn deze wagens bijzonder populair. En dat is op zich natuurlijk al een aanbeveling.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like