Sports

De leukste voetbalclubs in het buitenland om een wedstrijd van te bezoeken

De leukste voetbalclubs in het buitenland om een wedstrijd van te bezoeken
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is er nou gaver dan als fervent voetballiefhebber een reis te maken om een wedstrijd van een bijzondere club in het buitenland bij te wonen? Europa staat bol van de voetbalcultuur en enerverende geschiedenis op dat gebied. Zo’n reis biedt je de kans om iconische stadions met enkele van ’s werelds meest gepassioneerde fans met eigen ogen mee te maken. We bespreken ter inspiratie een aantal van de leukste voetbalclubs in Europa om een wedstrijd van bij te wonen.

FC Barcelona

FC Barcelona, oftewel Barça, is een van de meest geliefde en succesvolle voetbalclubs ter wereld. Succes en drama wisselen elkaar er af of gaan soms zelfs hand in hand in het legendarische Camp Nou-stadion in Barcelona. De sfeer in dit enorme en iconische is ongeëvenaard, met fans die het stadion vullen met hun gezang, enthousiasme en fanatisme. Het biedt je ook de kans om enkele van ’s werelds beste voetballers in levende lijve te zien, zoals eigen Frenkie de Jong. Een wedstrijd bijwonen in Camp Nou is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Liverpool FC

Of wat te denken van een trip naar het iconische Anfield, de thuisbasis van Liverpool FC. Dit stadion staat bekend om zijn indrukwekkende atmosfeer en het beroemde gezang van “You’ll Never Walk Alone”, die supporters daar voor aanvang van elke wedstrijd zingen. Liverpool is een club met een rijke geschiedenis en een gepassioneerde aanhang, en het stadion is dan ook volledig doordrenkt van traditie. Een wedstrijd bijwonen op Anfield betekent ondergedompeld worden in de passie van het Engelse voetbal, want Liverpool is een echte strijdersclub. Ook kun je hier Virgil van Dijk en Cody Gakpo in actie zien.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund staat bekend om zijn geweldige supporterscultuur. Hoewel de naam niet de statuur heeft van Anfield en Camp Nou, mag het Signal Iduna Park-stadion wel the place to be voor voetbalfans genoemd worden. Het meest iconisch is de zogenaamde Gelbe Wand, oftewel de Gele Muur. Deze massale staantribune biedt plaats aan meer dan 25.000 zeer fanatieke supporters en zorgt voor een ongelooflijke sfeer in het stadion. De fans van Dortmund zorgen voor een voetbalfeest dat je moet ervaren om het te geloven.

De leukste voetbalclubs in het buitenland om een wedstrijd van te bezoeken

Celtic FC

In Glasgow scheiden religie en sympathieën de gemeenschap, hoewel niet zoals in Noord-Ierland. Het vertaalt zich vooral in een knetterende derby tussen het katholieke Celtic FC en het protestantse Rangers FC (voorheen Glasgow Rangers). De onderlinge ontmoetingen hebben zelfs een speciale naam: de Old Firm. Op Celtic Park is de sfeer altijd al buitengewoon tijdens wedstrijd dankzij een van de meest loyale en gepassioneerde fanbases in de wereld, maar tijdens de derby is het helemaal intens. Daar wil je toch een keer bij geweest zijn?

AC Milan/Inter Milan

Waarom twee verschillende clubs gelijkschakelen? Omdat ze in hetzelfde stadion spelen, namelijk het iconische San Siro. Het stadion is een architectonisch juweeltje en biedt plaats aan meer dan 80.000 fans. Bij beide clubs zijn de fans gepassioneerd ‘op zijn Italiaans’, wat al een ervaring op zich is. Dat komt al helemaal tot uiting als de clubs elkaar ontmoeten in hun eigen geliefde stadion. Erbij zijn is een onvergetelijke ervaring. Maar ook een andere wedstrijd van een van beide clubs bezoeken kan een bijzondere ervaring zijn dankzij de fanatieke supporters die hun team aanmoedigen met hartstochtelijke gezang en vlaggen.

Benfica

De Portugese competitie is er een die weinig aandacht krijgt, terwijl de iconische club Benfica toch altijd weer zijn mannetje staat in Europese wedstrijden en een rijke geschiedenis kent. Zij spelen in het Estádio da Luz, oftewel het Stadion van het Licht. Dit is een prachtig stadion dat plaats biedt aan meer dan 65.000 toeschouwers. Binnen tref je tijdens wedstrijden een levendige sfeer met Portugese passie. Ook op het veld mag je spektakel verwachten, zeker als de tegenstander Sporting Lissabon heet.

Een voetbalreis is een leuk uitje om samen met je vrienden te maken. Waar je ook naartoe gaat, je zult er getuige zijn van de opwinding en liefde voor het spel die overal in Europa te vinden is. Dompel je onder in de lokale supporterscultuur. Vier feest of treur samen met de lokale fans en geniet vooral van de bijzondere ervaring.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like